Fahrettin Koca, Alarm Veren İlleri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sinop, Çanakkale, İzmir, Bartın, Edirne ile Rize'de yoğun bakım doluluk miktarının % 80'in üzerinde olduğunu bildirdi.

13.04.2021-13:39 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-13:39) Fahrettin Koca, Alarm Veren İlleri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın akabinde açıklama yaptı.

Bakan Koca, Türkiye'de meydana gelen 3. pikte vaka sayısının daha yoğun olduğunu ancak ağır hasta sayısının daha önce görülen pike kıyasla aynı oranda artmadığının görüldüğünü dile getirdi.

Şu süreçte sağlık altyapısı bakımından ciddi bir problem olmadığını oldukça rahatlıkla söyleyebileceğini ifade eden Koca, "Toplamda yatan hastalar içinde yatak doluluk oranlarımızın şu an yüzde 56,3 olduğunu söylemek istiyorum. Yani toplam 247 bin yatağımız içinde doluluk oranı yüzde 56,3. Özellikle yatak, servis yatağı doluluk oranında bir sorun olmadığını söyleyebilirim." diye konuştu.

Erişkin yoğun bakımın son düzeyde kritik olduğunun altını çizen Bakan Fahrettin Koca, "47 bin yoğun bakımımızın 32 bini erişkin yoğun bakım olarak kullanılan yatağımız. Yoğun bakımlar içindeki doluluk oranımızda erişkin yoğun bakımını özellikle vermek istiyorum, yüzde 71,3. Yani bu çerçeveden bakıldığında yüzde 30'a yakın kapasitemizin olduğunu, bunun da 10 bine yakın ağır hasta anlamına geldiğini ifade etmek istiyorum." dedi.

ALTI ŞEHRİN DOLULUK ORANI % 80 

Bunun genel ortalama olduğunu, bir takım şehirlerde bazı problemler yaşandığını dile getiren Bakan Koca, İzmir, Sinop, Çanakkale, Edirne, Bartın ve Rize'de yoğun bakım doluluk miktarının % 80'in üzerinde olduğunu, öteki tüm şehirlerde % 80'in altında olduğunu dile getirdi.

Erişkin yoğun bakım servisinde ortalama doluluğun % 71,3 olduğunu belirten Fahrettin Koca, şimdi bir problemin olmadığını, bunu yakından izlediklerini, kapasiteyi artırma çabası içinde olduklarını ve elektif vakaları da hala yapmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Bakan Koca, şu açıklamada bulundu:

"Biz bir önceki pikte, kasım-aralık pikinde elektif vakaları ötelemiştik. Şu an elektif vakalar halen yapıldığı dönemde olan yoğun bakım doluluk oranı. Eğer bu anlamda önümüzdeki dönemde bir sorun yaşanırsa elektif vakalarla ve genel bir düzenlemeyle KOVID için ayrılmış yoğun bakım yatak sayımızı giderek arttırarak bu sorunu daha kolay yönetebileceğimizi söyleyebilirim. Yani şu an bir ciddi sorun olmadığını söylemek istiyorum." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal