Facebook'un Yeni Özelliği Facebook Dışındaki Hareketler Nedir?

Facebook’un sunduğu yeni veri dolaşımı hizmeti Facebook’un dışındaki hareketler, kullanıcı verilerini kontrol etmeye imkân sağlıyor. Facebook dışındaki hareketler özelliği nedir? Şeklindeki soruların cevabı haberimizde bulunuyor.

02.03.2021-10:54 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-10:54) Facebook'un Yeni Özelliği Facebook Dışındaki Hareketler Nedir?

Dünyada aylık 2.8 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşan Facebook,  sosyal paylaşım ağı hizmeti verirken aynı zamanda kullanıcılar hakkında pek çok veriyi ve bilgiyi depoluyor. Ayrıca söz konusu kişisel bilgileri sadece kendi platformu üzerinden edinmekle kalmıyor, diğer web siteleri ve uygulamalardan da kullanıcı bilgisi satın alıyor. Ayrıca, topladığı verileri üçüncü taraflarla paylaşıyor.

Öte yandan, Facebook, kullanıcılarına üçüncü taraf hizmetleri ve veri depolama süreci hakkında net bilgiler vermiyor. Geçmişte gizlilik ihlali hakkında bir dizi dava ile muhatap olan şirket, şimdilerde veri gizliliğine yönelik yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımların ilki “Facebook’un dışındaki hareketler” oldu. Peki, Facebook’un dışındaki hareketler nedir? Facebook’un dışındaki hareketler özelliği nasıl kullanılır?

“FACEBOOK’UN DIŞINDAKİ HAREKETLER” NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Facebook’un sunduğu yeni özellik, kullanıcıların üçüncü tarafların topladığı bilgileri gözden geçirmesine ve yönetmesine imkân sağlıyor. Yeni özelliği kullanmak için aşağıda sıraladığımız adımları izleyebilirsiniz.

“Facebook’un Dışındaki Hareketler”  ismindeki özelliğe, Facebook’un gizlilik ayarları sekmesinden ulaşılmaktadır.

- Web sürümü için ekranın ekranının sağ üst köşesinde bulunan üçgen işaretine mobil sürüm için ise menü simgesine tıklayın.

- Ayarlar ve Gizlilik sekmesini açın.

- Ayarlar ve ardından Facebook Bilgilerin isimli sekmeden Facebook Dışındaki Hareketler seçeneğine tıklayın ve Facebook kullanıcı verilerinize göz atmaya başlayın.

Facebook kullanıcıları, bu özellik üzerinden kişisel verilerinin toplanmasını engelleyemiyor. Ancak sosyal medyada hangi verilerinin kimler tarafından yayıldığını ve bu bilgilerin alınıp alınmadığını görebiliyor. Ayrıca kişisel profil ile veri eşleşmesini kaldırılabiliyor.

KİŞİSEL VERİLERİMİ TOPLAYAN SAKINCALI TARAFLARI NASIL ŞİKÂYET EDEBİLİRİM?

Facebook kullanıcıları, Facebook’a üçüncü taraflardan veya Facebook’tan üçüncü taraflara veri aktarımını gördüğünde şikâyette bulunabiliyor. İzinsiz veri paylaşımını şikâyet etmek için Facebook’un dışındaki hareketler sekmesinde internet sitelerinin ve uygulamaların bulunduğu alana tıklayarak şikayet işlemi yapılabiliyor.

FACEBOOK VERİLERİNİ HESAPTAN SİLMEK MÜMKÜN MÜ?

Facebook, yeni hizmetle birlikte kullanıcılar hakkında toplanan verilerin silinmesine de izin veriyor. Geçmiş çevrimiçi hareketlerin dijital ayak izlerini ve hareketlere göre gösterilen reklamları engellemek için kullanıcılar “Geçmişi Temizle” seçeneği kullanılabilir.

FACEBOOK TARAFINDAN TOPLANAN VERİLER GİZLİLİĞİMİZİ İHLAL EDİYOR MU?

Facebook ve ilişkili sosyal medya uygulamaları (WhatsApp, Instagram) hemen hemen her adımımızı izliyor. Çevrimiçi olarak attığımız her adım, kişiye özel reklamlar olarak kullanıcılara geri dönüyor.

Facebook dışındaki hareketler sekmesi, gün içerisinde girdiğimizi dahi hatırlamadığımız internet sitelerini ve bunların topladığı verileri açığa çıkarıyor. Dijital dünyaya yakın olduğumuz her dakika aslında gizliliğimizi büyük oranda tehdit ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal