22.09.2020-14:03 (Son Güncelleme:19.04.2024-13:16)


1

Bahçe düzenlemeleri en çok sonbahar mevsiminde yapılır. Özellikle Eylül’de bahçede yetiştirdiğiniz bitkileri ve ağaçları budama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Eylül ayında bitkileri köklendirebilir ve çiçeklerin yaz sıcağından kurumuş kısımlarını temizleyebilirsiniz.



2

Sonbahar, yağmur yağışları ve toprağın nemli olması nedeniyle bahçe dikimi için en ideal zamandır. Eylül’de ekim ve budama işlemleri yaptığınızda bitkilerinizin canlanmasını ve büyümesini sağlarsınız. Bunun yanı sıra sonbahar mevsiminde toprağı havalandırmak, bitkilerden daha güzel verim alabilmenize yardımcı olur. Eğer bahçenizde yabani otlar varsa, onları temizlemeniz daha güzel sonuç verir.



3

Eylül ayında ortanca, sardunya, mor salkım, katırtırnağı, gül gibi bitkileri köklendirmek için en uygun zaman dilimi diyebiliriz. Ortanca ve sardunyalar, havalandırılmış toprağa koyulduktan sonra kolayca köklenmesi gerçekleşir. Diğer bitkiler için de köklendirme hormonu kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Solmuş, sararmış kısımları bitkilerinizden temizleyip bitkileri şekillendirebilirsiniz.



4

Sarmaşık gibi bitkilerinizi, sonbahar rüzgarlarından korumak için bir destek ile sabitleyin. Soğuktan çok etkilenme ihtimali olan bitkilerinizi iç mekana taşıyın. Kışın çok soğuk geçmeyen bir bölgede yaşıyorsanız begonya, zinya ve horoz ibiği gibi çiçekler ekebilirsiniz. 14 gün boyunca onları her gün sulamanız gerekir. Ilıman sonbahar sıcaklığı yaşanan yerlerde gelişmeye başlarlar ve kışın ilk zamanlarında çiçek verirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR