08.02.2021-19:22 (Son Güncelleme:08.02.2021-19:22)


1

Şüpheli B.B, hakimlikteki sorgusunda Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyleyip, hesabı devrettiğini ifade etti.



2

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Twitter'daki "Boğaziçi Dayanışması" sosyal medya hesabının sahibi olduğu iddiasıyla İzmir'de gözaltına alınan ve dün akşam saatlerinde tutuklanan B.B'ninhakimlikteki ifadesi ortaya çıktı.



3

İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusu yapılan B.B, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, şu ifadeleri kullandı:



4

Bahsi geçen hesap Şubat 2020'de açılmış ve ben o zaman Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiydim ama şu an Mimar Sinan Üniversitesinde öğrenim görmekteyim. Üniversiteme geçmeden çok önce hesabı da devretmiştim.



5

Çok uzun süredir kullanmıyorum. Bu hesabı bir gruba devrettim. Kullanıcı tek değil, ben de bu hesabı tek başıma hiçbir zaman kullanmadım. Üniversite öğrencisiyim, sınavlarım var, okulumu çok seviyorum ve devam etmek istiyorum.



6

Söz konusu paylaşımları ben yapmadım, bir yıl önce kullanmıştım bu hesabı, bu paylaşımları istesem de yapamam'



7

Şüpheli B.B' sabit ikametgah sahibi olduğunu ve kaçma şüphesi bulunmadığını söyleyerek, serbest bırakılmasını talep etti.



8

Emniyet güçlerinin provokatif eylemleri gerçekleştiren kişilere karşı operasyonları devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR