Evlat Nöbetindeki Ailelere Destek Devam Ediyor

Diyarbakır'da evlatlarını göz yaşlı şekilde bekleyen ailelerin oturma eylemi devam ediyor. Bugün AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ile birlikte AK Parti üyeleri ailelerin yanına gitti.

25.03.2021-16:45 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-16:45) Evlat Nöbetindeki Ailelere Destek Devam Ediyor

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 570. gününde sürüyor. 

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, beraberinde Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Boğaziçi Belde Belediye Başkanı İbrahim Ercan, AK Parti Düzce İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanı Mine Met ve il yönetim kurulu üyeleri ile oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SELAMINI GETİRDİK

Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'dan geldiklerini, Başkan Erdoğan'ın selamını getirdiklerini söyledi. Türkiye olarak annelerin yanında olduklarını ifade eden Keskin, ailelerin bir an önce evlatlarına kavuşması temennisinde bulundu. Keskin, ''İnanın Türkiye'deki herkes sesinizi duydu. Tüm dünyadan haykırışınız duyuluyor. Vatanını, milletini seven herkes sizin yanınızda. Bu memlekette kardeşçe yaşamak istiyoruz. Teröre destek verenlere asla izin vermeyeceğiz.'' 

HDP'nin kapatılması istemi ile açılan davaya değinen Keskin, ''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında hazırlanan iddianamede gizli, saklı hiçbir şey yok. Açık açık her şey var o iddianamede. İddianamede bu milletin başına nasıl çorap örüldüğü her ayrıntısına kadar çalışılmış.'' 

AİLELERİN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Oğlu Yavuz için oturma eylemi yapan anne Sevgi Çağmar, evladının Sakarya'da üniversitede okuduğu sırada kandırılarak dağa götürüldüğünü belirtti. Çağmar, eylemlerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, ''Oğlumu HDP'den istiyorum. Evladım gelmeden buradan gitmeyeceğim. O hainlere güvenmeyin. Kaçın gelin, sizi bekliyoruz.''

Kızı Gülcan için eylem yapan baba Necmettin Biçer de evladına 6 yıldır hasret olduğunu belirtti. Biçer, HDP'ye tepkisini ifade ederek, ''Dağda kalan son kişi de gelene kadar buradan ayrılmayacağım.'' diye konuştu.

Kızına seslenen Biçer, ''Devletimiz güçlüdür. Gel kızım. Türk adaletine güven.'' Diğer taraftan, eski Sur Belediye Başkanı Cemal Toptancı'nın yazdığı ve Diyarbakır annelerine ithaf ettiği ''Türkiye'de Seküler Siyaset'' adlı kitap, oturma eylemi yapan ailelere hediye edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal