Evlat Nöbetindeki Acılı Annenin Umutlu Bekleyişi: Ceylan'ımı Alana Kadar Bu Kapıdan Gitmem

Evlat nöbetindeki acılı ailelerin bekleyişleri gün geçtikçe daha çok umut ederek sürüyor.

08.06.2021-16:53 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-16:53) Evlat Nöbetindeki Acılı Annenin Umutlu Bekleyişi: Ceylan'ımı Alana Kadar Bu Kapıdan Gitmem

Evlat nöbetindeki acılı ailelerin bekleyişleri gün geçtikçe daha çok umut ederek devam ediyor. Diyarbakır’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bir an önce bulunmasını isteyen 226 acılı ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 645'inci günde de devam ediyor. 

8 sene evvel PKK'lı teröristler tarafından kızı kaçırılan Ceylan için Bursa'dan gelen ve evlat nöbetine umudunu kaybetmeden devam eden anne Türkan Mutlu, kızı gelene kadar gitmeyeceğini söyleyip ‘Ben kızımın eline Kur’an-ı Kerim ve kalem verdim. HDP, kızımın elinden bunları aldı; silah verdi. Biz anne olarak evlatlarımızı istiyoruz. Ben Ceylan'ımı alana kadar bu kapıdan gitmem’ ifadelerini kullandı. Diyarbakır'da ikamet eden Mehmet Akar, 2 sene evvel 21 Ağustos'ta ortalıktan kayboldu. PKK örgütü teröristler tarafından oğlunun dağa kaçırıldığını düşünen anne Hacire Akar, diğer gün HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. 

EVLADIMI ALMADAN GİTMEYECEĞİM

Hacire Akar’ın almadan hiçbir yere gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, gerçekleşen eylemin 3'üncü gününde bulundu. Akar bunun üzerine yaptığı eylemine son verdi, Mehmet Akar, mahkeme tarafından ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp olan tüm annelere çağrıda bulundu. Akar'ın evladına kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için bekleyişlerini daha umut vaat eden bir hale geldi.. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 645 gündür devam eden eyleme katılan aile sayısı, 226'ya ulaştı. Eylem süresince Hacire Akar'ın yanı sıra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarına kavuştu. 

'8 SENEDİR CEYLAN'IMIN ACISINI ÇEKİYORUM' 

8 sene önce Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kızı Ceylan için Bursa'dan gelen Türkan Mutlu da evlat nöbetine bıkmadan usanmadan devam ediyor. Kaybolan ve PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen kızına teslim olması çağrısında bulanan Mutlu, HDP’li mlletvekili annelere seslenip empati yapmak istediklerini dile getirerek ‘Kızım, Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne başlayacaktı. HDP benim kızımı kandırdı. Ben kızımın eline Kur’an-ı Kerim ve kalem verdim. HDP, kızımın elinden bunları aldı, silah verdi. Biz anne olarak evlatlarımızı istiyoruz. 8 sene oldu, Ceylan'ımın acısı çekiyorum. Benim çocuğumu, bana karşı konuşturdular. Beyinlerini zehirliyorlar. Bütün HDP'li milletvekili annelere sesleniyorum. Siz anne değil misiniz? Sizin akşam eve gidince vicdanınız sızlamıyor mu? Bütün dünya Diyarbakır annelerini duysun. Bir hafta kendinizi bizim yerimize koyun, nasıl dayanacaksınız? Ben 8 senedir Ceylan'ımın acısını çekiyorum. Ceylan'ımı istiyorum. Ceylan'ımı alana kadar bu kapıdan gitmem. Benim Ceylan'ımı HDP aldı, PKK'ya verdi. Ceylan, beni görüyorsan, duyuyorsan çık gel’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal