16.04.2020-16:42 (Son Güncelleme:29.03.2024-10:51)


1

Coronavirüsünden dolayı birçok iş yeri evden çalışma sistemine geçti. Vatandaşlar tedbirler doğrultusunda evlerinden hiç çıkmayarak kendilerini virüse karşı korumaya çalışıyor.



2

Ancak bu durum hareketsiz yaşam tarzını da beraberinde getiriyor. Tüm günü evde geçiren ve masa başında çalışan kişiler içinde sırt, boyun ve bel ağrısı kaçınılmaz oluyor.



3

Peki, bu ağrıları hafifletmek için ne yapmak gerekir? İşte masa başı çalışanları için basit egzersiz hareketleri...



4

Omuz Egzersizleri

Omuz Egzersizleri

Oturduğunuz yerde yapabileceğiniz bu egzersizler bir nebzede olsa rahatlamanızı sağlayacak. Yapmanı gereken omuzlarınızı dairesel hareketlerle ileri-geri çevirmeniz. Bu hareketi 10 defa tekrarlamanız yeterli.



5

Boyun Egzersizleri

Boyun Egzersizleri

Boyun egzersizleri için dik bir şekilde oturun ve başınızı 10 saniye boyunca öne doğru eğin. Ardından başınızı sağa, sola ve arkaya doğru eğerek 10 saniye bekleyin. Bu hareket boyun çevrenizdeki kasların harekete geçmesini ve ağrılarınızın azalmasını sağlayacak.



6

Bacak Egzersizleri

Bacak Egzersizleri

İlk olarak oturduğunuz yerden sağ bacağınızı dik ve gergin olacak şekilde yerden kaldırın ve parmak uçlarınız yukarıya bakacak şekilde durarak kaslarınızın esnemesini sağlayın.



7

Bu pozisyondayken ayak bileklerinizi döndürerek rahatlamaya çalışın. Daha sonra sol bacağınızla da aynı hareketi yapın.



8

Basen Egzersizleri

Basen Egzersizleri

Otururken bacaklarınızdan birini diğerinin üstüne atın ve iki bacağınızı da yerden kaldırarak ileriye doğru uzatmaya çalışın.



9

Altta kalan bacağınızla yukarı doğru itin, üstteki bacağınızla ile de aşağı doğru itin. Yani kendi gücünüzü kullanarak kaslarınızın çalışmasını sağlayın. Bu egzersizi birkaç dakika devam ettirmeniz yeterli olacaktır.



10

Karın Egzersizleri

Karın Egzersizleri

Oturduğunuz yerden karın kaslarınızı çalıştırmak mümkün. Dik bir şekilde oturun ve ayaklarınızı yere doğru bastırın. Karın kaslarınızı sıkarken karnınızı içeri doğru çekin. Sırayla bir bacağınızı dizinizi kırmadan ileri doğru uzatın ve indirin. Ardından diğer bacağınızız için aynı hareketi yapın. Bu hareketi 15 defa yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR