05.05.2020-18:00 (Son Güncelleme:16.04.2024-08:43)


1

Evden Çalışabilmenize ve Öğrenebilmenize Yardımcı Ücretsiz Uygulamalar

Evden Çalışabilmenize ve Öğrenebilmenize Yardımcı Ücretsiz Uygulamalar

Coronavirüs salgını döneminde artan karantina uygulamaları ve sosyal izolasyonlar sonrası farklı bir yaşama adapte olmaya başladık. Çalışmalarımızın ve öğrenmemizin verimliliği açısından da bu dönemde bize yardımcı olacak bazı dijital araç ve uygulamalar bulunuyor. Peki bunlar nelerdir? İşte detaylar.



2

Forest

Forest

Özellike odaklanmakta zorlanan kişilerin işine çok yarayacak bir uygulama ağaç yetiştirme imkanı sağlıyor. Ağacı ekmeye başladığınızda yani bir süre belirlediğinizde diktiğiniz fidanın tamamen büyümesi için uygulamadan çıkmamanız gerekiyor. Bu süre içinde uygulamadan çıkıldığında ise ağaç kuruyor. Dikilen ağacı büyütmek için belirlediğiniz vakit aralığında uygulamadan çıkmamanız ve işinizi yapmaya devam etmeniz gerekiyor. Ağacın büyüme süresi ise sizin belirlediğiniz süreye göre değişiyor. Uygulamadan çıkarsanız ekranınıza işine geri dön! ya da dikkatini koru! gibi bildirimler geliyor ve dikkatinizin dağılmaması için elinden geleni yapıyor. Uygulamayı kullandığınız sürede büyüttüğünüz ağaçlar bir alanda toplanıyor ve ormana dönüşüyor.



3

Whereby

Whereby

Whereby uygulaması ile ücretsiz olarak 4 kişiye kadar online toplantılar yapılabiliyor. Uygulamanın mesajlaşma, ekran paylaşımı, kullanıcıları sessize alma ve görüntülere emoji ekleme özellikleri bulunuyor.



4

RescueTime

RescueTime

Zaman yönetimine dair bir desteğe ihtiyaç duyuyorsanız RescueTime tam size göre. Uygulama, bilgisayar ve telefonunuzdaki aktivitelerinizi sürekli takip ediyor ve günlük hayattaki aktivitelerinizi detaylı bir rapor haline getiriyor.



5

Notion

Notion

Üretkenliğinizi arttırmayı amaçlayan uygulama, gündelik hayatınızı kolaylaştıracak oldukça kullanışlı bir arayüze sahip. Temel olarak notlar, takvim, dokümanlar, yapılacak listeleri ve daha aklınıza gelebilecek bir çok farklı başlığı tek bir ekrandan yönetip organize edebilmenizi amaçlıyor. Notion uygulaması, Airbnb, Intercom, WSJ ve Slack gibi büyük şirketler tarafından da kullanılıyor.



6

Pocket

Pocket

Türkçesi cep anlamına gelen ve sonradan göz atmak istediğiniz bir şey bulduğunuzda, cebinize atın mottosu ile oluşturulmuş Pocket uygulaması, internet sitelerinde gezinirken o an için dikkatinizi çeken, ancak göz atmaya ya da okumaya fırsat bulamadığımız şeyleri, daha sonra görüntülemek için saklamanıza ya da kaydetmenize yarıyor. Oluşturacağınız ücretsiz bir hesap ile biriktireceğiniz tüm içerikleri tek bir yerde saklayabilir ve tüm cihazlardan istediğiniz an bunlara ulaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR