Evde Kısa Sürede Karın Yağı Nasıl Eritilir?

Kış aylarından yaz aylarına geçişte insanların özellikle yakındığı bir konu karın yağladır. Ancak düzenli egzersizlerle bu sorunu çözmek mümkündür. Karın yağları nasıl eritilir? Evde yağ yakımı yolları nelerdir? Kısa sürede karın kası nasıl yapılır?

02.03.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-15:37) Evde Kısa Sürede Karın Yağı Nasıl Eritilir?

Karın kası, vücudun sıkı, fit ve sportif görünebilmesi için olmazsa olmaz kaslardan biridir. Karın kasları hem oldukça estetik durur hem de kişinin kendine güvenini yerine getirir. Genelde spor salonlarında çalışılan karın kası egzersizlerini tıpkı bir spor salonundaymış gibi evinizin konforunda da rahatça yapabilir ve istediğiniz karın kaslarına kolayca ulaşabilirsiniz. Bu etkili hareketler ile karın yağlarından kurtulurken aynı zamanda karın kasına sahip olabilirsiniz!

KARIN KASI NE KADAR SÜREDE YAPILIR?

Karın kası kaç ayda çıkar; birçok kişinin merak ettiği ve üzerine araştırmalar yaptığı bir sorudur. Karın kaslarının görünmemesinin tek sebebi karın kaslarının üzerinde var olan yağ tabakasıdır. Yani aslında herkesin doğuştan karın kasları vardır ancak üzerindeki yağ tabakası bu kasların görülmesini engeller. Karın kaslarının ortaya çıkabilmesi için karın kası egzersizleri yapıp kasların üstündeki yağ tabakasının eritilmesi gerekir.

Karın kaslarının görünür olması için sadece egzersiz yapmak yeterli olmamaktadır. Karın kası içi beslenme de oldukça önemlidir. Düzgün bir beslenme düzeni ile karın bölgenizdeki kasların erimesini kolaylaştırabilirsiniz. Bu kasların görünür olabilmesi için karnınızın üzerinden % 10'luk bir yağ kalmalıdır. % 10'un ne kadar üstündeyseniz karın kaslarınızın görünmesi o kadar kolay olacaktır. Örnek vermek gerekirse eğer yağ oranınız % 20 ise kaslarınızın görünmesi 2 – 3 ay içerisinde olabilecekken yağ oranınız %40 ise kaslarınızın görünür olması 6 – 7 ayı bulabilecektir.

KARIN KASI HAREKETLERİ

PLANK (MEKİK)

Plank hareketi, en etkili karın kası egzersizlerinin başında gelmektedir. Plank ile hem çapraz karın kaslarını hem rektus kaslarını hem yan karın kaslarını hem de kalça kaslarını çalıştırabilirsiniz. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandıran ve duruşu düzenleyen plank, kesinlikle karın kası egzersiz programınızın içinde olmalıdır. Plank hareketini yapmak için dirsekleriniz 90 derecelik bir açı yapacak şekilde vücudunuzu yere paralel kaldırmalı ve ellerinizi yumruk halinde tutarak en az 30 – 45 saniye bu pozisyonda durmalısınız. Zorlu bir hareket olan plank, ne kadar uzun süre yapılırsa o kadar verimli olacaktır.

MEKİK ÇEKMEK

Mekik hareketi, karın kası denildiğinde akla ilk gelen egzersizlerin arasındadır. Mekik hareketini yapmak için bir matın üzerine sırt üstü uzanmalı ve ayak tabanları yere basacak şekilde dizler kırılmalıdır. Daha sonra dizler kalça hizzasında açılmalı, eller başların arkasına yerleştirilmeli ve vücut bacaklara doğru itilmelidir. Bu pozisyonda 2 – 3 saniye durularak başlangıç pozisyonuna dönülmelidir.

LEG RAİSE 

Karın kası yapılırken alt karın kasları çoğu zaman unutuluyor. Aslında en fazla güçlendirilmesi gereken bölgelerin başında alt karın kasları geliyor. Leg raise hareketi, karın kası hareketleri arasında alt karın kaslarını en yoğun çalıştıran hareketlerden biri olmaktadır. Leg raise hareketini uygulamak için bir matın üzerine sırt üstü yatılmalı, elleri kullanarak sabit bir objeye ya da yere tutunulmalıdır. Daha sonra bacakları birleştirerek aynı anda yukarı doğru kaldırmalı ve olabildiğince yavaş bir şekilde geri aşağı indirilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal