Evde Ada Çayı Sirkesi Nasıl Hazırlanır?

Adaçayı sirkesi, ada çayı bitkisinden elde edilen bir sirke türüdür. Ada çayı sirkesinin tarifini püf noktaları ile derledik. Peki, evde ada çayı sirkesi nasıl hazırlanır? Detaylar haberimizde...

22.11.2021-13:54 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-15:21)

Ada çayı sirkesi, ada çayı bitkisinden elde edilen bir sirke türüdür. Ada çayının menekşe renkli ve ferah kokulu çiçeklerinden üretilen ada çayı sirkesi, 13. yüzyıldan itibaren halk arasında tüketilmektedir. Pek çok hastalığa şifa olan ada çayı sirkesinin en etkili olduğu hastalık ise şeker hastalığıdır. Ada çayı sirkesinin diyabete karşı faydalı olduğu söylenmektedir. Yatalak hastalarının tedavisinde kullanılan ada çayı sirkesi vücuda ferahlık sağlamaktadır. 

Diğer sirkelerin aksine ada çayı sirkesinin bulunması nispeten daha zordur. Bundan dolayı ada çayı sirkesinin tarifini püf noktaları ile derledik. Tarifi uygulayarak ada çayı sirkesini evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Peki, evde ada çayı sirkesi nasıl hazırlanır? Ada çayı sirkesinin faydaları nelerdir?

ADA ÇAYI SİRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Ada çayı sirkesi hormonal rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

- Ilık su ile karıştırılarak içilen ada çayı sirkesinin, mideyi rahatlattığı öne sürülmüştür.

- Ada çayı sirkesi özellikle sıcaktan aşırı etkilenen kişilere oldukça faydalıdır. Haricen cilt üzerine sürüldüğünde ise aşırı terlemeyi önler ve sıcak basmasına karşı etkili bir ilaç olarak tüketilir.

- Yatalak hastalarda masaj yaparak uygulanırsa vücudu rahatlatıp canlılık verir.

- Ada çayı sirkesinin diyabete karşı iyi geldiği söylenmektedir.

- Ada çayı sirkesi yorgunluğa karşı fayda sağlar.

ADA ÇAYI SİRKESİ NASIL KULLANILIR?


- Ada çayı sirkesi, elma ve üzüm sirkesinin aksine mutfakta sıklıkla kullanılmaz. Farklı hastalıklara karşı buğusundan yararlanılan ada çayı sirkesi, cilt üzerinde uygulanır veya ılık suyla karıştırılıp içilebilir.

- Ada çayı sirkesi eğer cilt üzerine uygulanacaksa ağrılı bölgelere masaj yapılarak uygulanır. 

EVDE ADA ÇAYI SİRKESİ TARİFİ

Marketlerde zor bulunan bir sirke türü olan ada çayı sirkesini evde doğal yöntemler ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Ada çayı sirkesi yapmak için adaçayı bitkisinin taze çiçekleri kullanılmaktadır. Toplanacak çiçeklerin canlı menekşe renginde olması gerekmektedir. Ada çayı sirkesi diğer sirkeler gibi su ile değil sirke ile hazırlanmaktadır.

Ada çayı sirkesi hazırlarken elma sirkesi kullanılması önerilir. Geniş ağızlı bir kabın içine alınan elma sirkesinin üzerine adaçayı çiçekleri eklenip dinlendirilmeye bırakılır. Ada çayı sirkesi güneş alan bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde bekletilmelidir. Sirke süzüldükten sonra ise cam bir kavanoza alınıp saklanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal