Ev yapımı gözleme tarifi : en güzel ve lezzetli gözleme nasıl yapılır? Gözleme malzemeleri ve pratik tarifi

Kahvaltılara veya aniden gelen misafirlerinize 5 dakikada hazırlayacağınız pratik gözleme tarifi çok işinize yarayacak. Hem lavaş gözleme tarifi hem de hazır yufkadan yapabileceğiniz lezzetli gözleme tarifi için haberimizin detayına göz atabilirsiniz.

15.05.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-14:36) Ev yapımı gözleme tarifi : en güzel ve lezzetli gözleme nasıl yapılır? Gözleme malzemeleri ve pratik tarifi

Lavaş Gözleme

Malzemeleri:

7-8 tane lavaş ekmeği

1 yumurta

1 çay bardağı süt (100 ml)

1 çay bardağı su (100 ml)

Rendelenmiş kaşar peyniri

Lor peyniri

Çeyrek çay bardağı ayçiçek yağı (25 ml)

Çok az tuz

Mayısdanoz

Taze Soğan

Pulbiber

Pişirmek için ayçiçek yağı

Lavaş Gözleme

Lavaş gözleme yapılışı:

Bir kasenin içine koyduğunuz peynirlerin içine ince kıydığınız maydanoz ve taze soğanı ekleyin, az pulbiber de ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kasenin içinde yumurta, süt ve yağı çırpın.

Lavaşı tezgaha alın ve kenarlarında ıslak yer kalmayıncaya kadar sostan sürün. Daha sonra lavaşın içine hazırladığınız harcı koyun ve lavaşı ikiye kapatın.

Ocağa aldığınız teflon tavanızın içine dikkatlice yerleştirin ve altıyla üstünü çevirerek güzelce kızartın. Pişirdiğiniz gözlemelerinizi tabağa aldıktan sonra üzerine tereyağı sürün. Diğer gözlemeleri de üzerine koyduktan sonra son gözlemeye kadar tereyağı sürmeye devam edin.

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi

Malzemeler:

3 adet yufka

İç harcı için;

200g beyaz peynir

1 tutam maydanoz

Yufkaların üzerine sürmek için;

sıvı yağ

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi

Hazır Yufka Gözleme Yapılışı:

Gözlemelerinizin iç harcını hazırlamak için ilk önce bir kap içine ufalanmış beyaz peynirlerinizi ve ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin, iyice karıştırın. Yufkanızın bir tanesini tezgaha serin ve üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürün. Daha sonra orta kısma iç harcından biraz ekleyin yufkanın bize bakan kısmını peynirli iç harcın üzerine katlayın. Diğer taraflarını katlamadan önce her katın üzerine sıvı yağ sürmeyi ihmal etmeyin.

Diğer yufkalarınızı da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırça yardımıyla sıvı yağ sürdüğünüz tavanızı ocağa koyun. Orta ateşte gözlemelerinizi kontrollü bir şekilde alt üst kızarıncaya kadar pişirin. Gözlemelerinizi alt üst çevirirken mutlaka yeniden yağlayın. Diğer hazırladığını gözlemelerinizi de aynı şekilde kızartın ve servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun..

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal