Ev Yapımı Açma Nasıl Yapılır?

Pastaneden aldıklarınıza eş değer bir tarif leziz açma tarifi. Üstelik yumuşacık ve katkı maddesiz. Ev yapımı açma nasıl yapılır? Açma tarifi... Açma yapmanın püf noktaları nelerdir?

02.03.2021-17:03 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-17:03) Ev Yapımı Açma Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

-1,5 Yemek kaşığı toz şeker

-1 Su bardağı ılık su

-1 Su bardağı ılık süt

-1 Paket yaş maya

-1 Adet yumurta beyazı

-1,5 Tatlı kaşığı tuz

- Alabildiği kadar un

-140 Gram terayağı

-1 Çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

-Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt ve 1 paket yaş mayayı (aktif kuru maya da kullanabilirsiniz bir paket) maya eriyene dek çırpın.

-İçine bir adet yumurta beyazı, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağ (normal sıvıyağ da kullanabilirsiniz) ekleyin. Ve azar azar un eklemeye başlayın. Ben beyaz ve tam buğday un karışık kullandım ve hamurun aldığı kadar un ekledim. Sanırım 5 su bardağı aldı ama ununuzun tazeliğine göre değişir gözlemleyerek ekleyin. Ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur olmalı.

-Hafif unladığınız tezgaha alıp hamurunuzu toparlayın sonra içini yağladığınız büyükçe bir kaseye hamuru yerleştirip üzerini streç filmle kapatın. İki katına çıkıncaya dek mayalayın.

-Hamurunuz kabarınca streç filmi açın, hamurunuzu tezgaha alın, elinizle gazını alın ve eşit 12 parçaya bölüp her bir hamuru yuvarlayıp top haline getirin. 

-Her bir topun üzerine dolu dolu 1er tatlı kaşığı oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağ parçaları koyun. (Toplamda 140 gr tereyağ yeterli oluyor) Sonra her bir hamuru tek tek elinizle incecik açın ve ister o şekliyle aşağıdan yukarıya doğru rulo yapın, ister öne doğru bir kez katlayıp D harfi yaptıktan sonra aşağıdan yukarıya doğru rulo yapın.

-Sonra simit yapar gibi elinizle hamuru ters tarafına doğru bükün bükün ve bir ucunu diğer ucunun altına gelecek şekilde birleştirerek yuvarlak şekli verin.

-Hepsini iki adet yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine paylaştırın.

-Yarım saate kadar tepside mayalandırın ve en son üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştirin ve 200 derecede ısınmış fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal