Ev sahibi fahiş kira fiyatından gözaltına alındı

Kiralardaki fahiş fiyat artışları herkesin gündeminde. Kiracılar ile ev sahipleri arasında her geçen gün yeni bir anlaşmazlık yaşanıyor. Son olarak Adana’da aylık 833 lira olan kirayı 5 bin TL’ye çıkardığı öne sürülen ev sahibi gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Kiracı, ev sahibinin elektrik ve suyu kapattırdığını da iddia ederek şikayetçi oldu ve emniyet güçleri harekete geçti.

18.03.2023-15:37 - (Son Güncelleme: 18.03.2023-17:37) Ev sahibi fahiş kira fiyatından gözaltına alındı

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira artışında gerilimle sık sık gündem oluyor. Son olarak Adana’da meydana gelen bir olay dikkat çekti. Kiracı A.K. (60) 4 yıl önce İsmetpaşa Mahallesinde taşındığı ve aylık 833 lira kira fiyatı karşılığı oturduğu evin yıllık sözleşmesinin bittiğini, ev sahibinin de aylık kirayı 5 bin liraya yükselttiğini, ayrıca evden çıkmadığını, ayrıca evden çıkmadığı için ev sahibinden elektrik ve suyu kapattırdığını öne sürüp polise şikayetçi oldu.

Yıllık 60 bin lira kirayı ödeyemeyeceğini söyledi

İHA’da yer alan haberde, kiracı A.K., eşinin kendisini 20 yıl evvel bırakıp gittiğini, evde yatağa mahkum annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşadığını, devletin verdiği aylık 6 bin lira yardım maaşıyla geçimini sağladığını, yıllık 60 bin lira olan kirayı ödeyemeyeceğini ifade etti.

Ev sahibi gözaltına alındı

Ev sahibi gözaltına alındı

Bunun üzerine polis harekete geçerek ev sahibi E.Ç.’yi (37) gözaltına aldı. Ev sahibinin emniyetteki ifadesinde elektrik ve suyu kapattırmadığını, iki saatin de arızalandığını, A.K.'yı da 4 yıldır idare ettiğini yüksek kira bedeli de istemediğini söylediği öne sürüldü.

Haksız yere gözaltına alındığını söyledi

Ev sahibi ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Burada basın mensuplarının sorusu üzerine yapılan haberin yalan olduğunu haksız yere gözaltına alındığını söyledi. Ev sahibi daha sonra adliyeye götürüldü. 

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal