Etiyopya'da Pazar Yerine Hava Saldırısı: 43 Ölü

Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki bir pazar yerine düzenlenen hava saldırısında en az 43 kişi hayatını kaybetti.

24.06.2021-00:04 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-00:19) Etiyopya'da Pazar Yerine Hava Saldırısı: 43 Ölü

Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki Togoga kasabasında yer alan pazar yerine hava saldırısı düzenlendi. Görgü tanıkları saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu olduğunu aktarıldı.

Sağlık görevlileri ve görgü tanıkları saldırı sonucunda en az 43 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Etiyopya askeri sözcüsü Albay Getnet Adane, saldırı hakkında ayrıntılı bilgi paylaşmazken, hava saldırılarının ortak bir askeri taktik olduğunu ve hükümet güçlerinin sivilleri hedef almadığını söyledi.

Eşi ve 2 yaşındaki kızı yaralanan olayın şahidi bir kadın ise, saldırıda uçağı görmediklerini ama sesini duyduklarını, yerel saatle 13.00 sıralarında bir bombanın pazar yerine düştüğünü açıklayarak, “Patlama olduğunda herkes kaçtı. Bir süre sonra geri döndük ve yaralıları kurtarmaya çalışıyorduk" dedi.

BÖLGEYE ULAŞMAYA ÇALIŞAN AMBULANSLAR ENGELLENDİ

Togoga'daki saldırının ardından bölgeye ulaşmaya çalışan ambulansların ve sağlık görevlilerin engellendiği aktarıldı. Etiyopya ordusuna bağlı askerlerin Mekelle'den şehre giden ana yolu kapattığı duyurdu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DURUMDAN ENDİŞELİ

BM Sözcüsü Stephane Dujarric New York'ta gazetecilere verdiği demeçte, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in hava saldırısındaki sivil kayıplarla alakalı raporlardan çok endişelendiklerinin ifade ederek, çatışmanın taraflarını uluslararası hukuka uymaya çağırdı. Dujarric, "Durumu değerlendirmek ve nasıl yardım sağlayabileceğimizi görmek için bölgeye erişim talebinde bulunduk, ancak şu ana kadar başaramadık. Bölgedeki durum çok değişken" dedi.

Diğer taraftan Tigray eyaletini yöneten isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçleri geçtiğimiz sene 3 Kasım'da Etiyopya ordusunun Kuzey Komutanlığına bağlı birliklerine saldırması sonucunda Başbakan Abiy Ahmed'in TPLF'ye karşı askeri harekat kararı almıştı. Askeri harekatın başladığı günden bu yana 1 milyon fazla kişi yerinden edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal