Esnafa Vergi Muafiyeti: Paket Meclise Geliyor!

Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomi paketi için bazı detaylar netleşti. Esnafa vergi muafiyeti getirecek paket, haftaya Meclis’e geliyor.

17.09.2021-10:14 - (Son Güncelleme: 25.09.2021-15:19) Esnafa Vergi Muafiyeti: Paket Meclise Geliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle zor dönemler geçiren ve dükkânını dahi açamayan esnaflara vergi muafiyeti geliyor. 1 milyon esnafa vergi muafiyeti getirecek paket, haftaya Meclis’e geliyor. Paket ile karavan turizmi desteklenecek ve internet kazançlarının vergisi için düzenleme gerçekleştirilecek.

1 MİLYON ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ GELİYOR

Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomi paketinin içeriği hakkında bazı detaylar netleşti. Koronavirüs salgını nedeniyle zor dönemler geçiren ve dükkanını dahi açamayan 1 milyona yakın esnafa biraz nefes aldıracak olan paket yolda. Yeni vergi paketi için çalışmalar hızlandırıldı. Haftaya Meclis'e sevk edilmesi beklenen paket kapsamında; kuaför, berber, terzi, ayakkabı tamircisi gibi basit usulde defter tutan esnaftan gelir vergisi alınmayacak. Yaklaşık 1 milyon küçük esnaf vergi muafiyetinden faydalanabilecek. Meclise gelecek olan paket tam 55 maddeden oluşuyor. Düzenlemenin TBMM’nin açılmasıyla yasalaşması bekleniyor. Yeni pakette yaklaşık 1 milyon küçük esnafın yanı sıra kuraklığın yaşandığı tarım sektörüne yönelik destek açılımlarda bulunuyor. Yeni paket göre çiftçilere tarımsal desteklerden kesinti yapılmayacak.

VERGİ MUAFİYETİ GETİRECEK PAKETİN DETAYLARI

Sayıları 1 milyona yaklaşan esnafın bu düzenlemeden yararlanması için yıllık cirosunun 240 bin liranın altında olması yeterli olacak. Vergi sistemini basitleştirip vatandaşın hayatını kolaylaştıracak paketin yeni detayları da ortaya çıktı.

KÜÇÜK ESNAF VERGİDEN MUAF OLACAK

Açıklanacak olan Paket kapsamında, kuaför, berber, terzi, ayakkabı tamircisi gibi basit usulde defter tutan esnaftan gelir vergisi alınmayacak.

ÇİFTÇİYE VERGİ DESTEĞİ SAĞLANACAK 

Salgın sonrasında bir de kuraklığın yaşandığı tarım sektörüne yönelik destek  için çiftçiden gübre, mazot başta olmak üzere hayvancılık sektörüne verilen devlet desteklerin hiçbirinden vergi alınmayacak.

YOUTUBER'LAR DA VERGİ ÖDEYECEK

Youtuber’larada vergi zorunluluğu açıklanacak olan yeni pakette yerini alacak. Bu konu daha önce sık sık gündeme geliyordu. Youtuber olanlarda artık devlete vergi ödeyecek. Bunların yanı sıra meslek liselerine de devlet tarafından destek sağlanacak. Lisede okurken staj yapan öğrenciler 767 lira para alıyor bunun üçte birini işveren karşılıyordu. Yapılacak olan yeni düzenleme ile paranın tümü devlet tarafından karşılanacak. Kalfalık yapan lise öğrencilerinin ücreti bin 200 liraya yükseltilecek ve tamamı devlet tarafından ödenecek. Yeni düzenlemeye göre artık vergi ödemek için vergi dairesine gitmeye de gerek kalmayacak. E-vergi sistemi getirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal