Esnaf Anlattı: Müsilaj Balık Satışlarını Nasıl Etkiledi?

Balıkesir Bandırma'da balık halinde müsilaj (deniz salyası) sebebiyle satışlar azaldı. Her ne kadar risk olmadığına dair açıklama yapılsa da vatandaş temkini elden bırakmadı.

16.06.2021-13:28 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-14:36) Esnaf Anlattı: Müsilaj Balık Satışlarını Nasıl Etkiledi?

Marmara Denizi'nde müsilaj (deniz salyası), balık tüketimi hususunda kaygılara yol açtık Beyaz, süngerimsi bir yapısı olan deniz salyasının balıkları zehirlediği söylentileri, Bandırma Balık Hali'nde satışları düşürdü.       

TEZGAHLAR SİNEK AVLIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık Hali'nde balıkçılara rağbet azaldı. Tezgahlarda istavrit 25 TL çipura ile levreğin tanesi 25 TL, hamsi ise 20 TL'den satışa sunuluyor.

''MÜSİLAJIN BALIKLARA HİÇBİR ZARARI YOKTUR''

Uzun senelerdir balık satarak geçinen balıkçı esnaflardan Barış Yıldız, insanlarda yanlış bir düşünce oluştuğunu ifade ederek, “Müsilaj denizdeki mikro organizmaların oluşturduğu sadece bir salgıdır. Denizlerimizdeki balıklara hiçbir zarar yoktur. 

''SÜREKLİ BALIK TÜKETİYORUZ, HERHANGİ BİR ZEHİRLENME YAŞANMADI''

Bizler de balıkhanemizde sürekli balık tüketiyoruz, herhangi bir zehirlenme yaşanmadı. Balıkları tezgahlara koymadan önce bizler de sıkı kontrolden geçiriyoruz. 

''GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BALIĞI TÜKETEBİLİRSİNİZ''

Bizler de temizlediğimiz balıkların içlerinden hiçbir müsilaj kalıntısına rastlamadık. Gönül rahatlığıyla balığı tüketebilirsiniz.

Vatandaşlarımızı tedirgin eden müsilaj yüzünden tezgahlarımıza çok çeşit balık koyamıyoruz. Müsilaj balık tüketimini haliyle etkiledi. Fiyatlar standart değişmedi. Havalar sıcak olduğu için biraz sıkıntı yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan “Marmara Denizi Eylem Planı” çerçevesinde başlatılan Türkiye’nin en büyük deniz temizleme çalışmasıyla günde hemen hemen 20 ton ve üzeri deniz salyası temizleneceği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal