Esenyurt'ta Atıklar Haramidere'nin Rengini Değiştirdi

Esenyurt'ta Battal Gazi ve Örnek Mahallesi'ni ayıran bölümünde, atıklar sebebiyle suyun rengi önce laciverte, ardından siyaha döndü.

08.06.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-17:25) Esenyurt'ta Atıklar Haramidere'nin Rengini Değiştirdi

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Haramidere'ye atılan atıklar sebebiyle yürekleri acıtan kötü bir görüntü oluştu.

Esenyurt çevresine koku yayan derenin rengi değişirken, mahalle sakinleri belediyeden yardım beklediklerini ifade etti.

ÜZERİ KAPATILSIN

Esenyurt'ta yaşamakta olan Muhlis Karakoç, Battal Gazi ile Örnek Mahallesi'ni bölen derenin,  Avcılar'daki Ambarlı Atık Su Tesisi'ne bağlandığını ifade ederek, ıslah edilmesi ve ya üzerinin kapatılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım beklediklerini ifade etti.

BUNA BİR ÇARE BULUNSUN

Çevre sakini Muhsin Karakoç, ''Az ileride oturuyorum. Yetkililer zaten bu kokuyu duyuyorlardır. Fabrikaların pis suyu akıyor. Buna bir çare bulmalılar, böyle olmaması lazım. Kokudan çocuğumuzla balkonda oturamıyoruz. Yakında kurban mevsimi gelecek. Herkes derisini, pisliğini gelip buraya atıyor. O daha pis bir koku. Bir-iki ay çekiyor. İnsanlar bir yağmur yağsa da o koku bitsin diye bekliyor. Belediye mi, kim ise buna bir çözüm bulmaları lazım.''

KOKUDAN CAMLARI AÇAMIYORUZ

Bir başka çevre sakini ise, ''Pislik kokuyor. Evlerin pencerelerini açamıyoruz. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Nereden baksan 15-20 yıldan beri burası böyle. Az ileride oturuyoruz. Dereye de yakınız. Camları kokudan açamıyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz ama duymuyorlar.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal