Esed Rejimi Yine Ateşkesi İhlal Etti: Sağlık Merkezine Saldırdılar!

Beşşar Esed rejimi yine ateşkesi ihlal ederek bir sağlık merkezine saldırı düzenledi. Karadan saldıran Esad rejiminin askerleri bir kadını öldürürken bir çocuğu da yaraladı.

08.09.2021-10:29 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-13:36) Esed Rejimi Yine Ateşkesi İhlal Etti: Sağlık Merkezine Saldırdılar!

Suriye’de diktatör Esed rejimi ateşkese uymayarak İdlib’in güneyinde yer alan sağlık merkezine karadan saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırıda tedavi olmak için gelen 1 kadın yaşamını yitirirken, 1 çocuğunda yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

ATEŞKESİ SIK SIK İHLAL EDİYORLAR

Beşşar Esed rejimin sık sık ateşkesi ihlal ettiği biliniyor. Rejim güçleri özellikle hastane ve sivil toplum kuruluşlarını hedef alan saldırılar düzenliyor. 2017 yılından beri yaklaşık 2 milyon sivili Beşşar Esad rejimi güçleri ve Rusya askerleri tarafından katledildiği resmi kayıtlarda yer alıyor. Rejimin ve Rusya’nın zulmünden kaçan siviller ise çareyi Türkiye’ye sığınmakta buluyor. Milyonlarca kişi Esed askerlerinin saldırılarından sonra Türkiye’ye göç etmek için günlerce yürüyerek sınır noktalarına akın etmiş. Sivillere Türkiye’den başka hiçbir ülke kapısını açmamıştı. Avrupa ülkelerine geçmek isteyen mülteciler ise sert müdahaleler ile karşılaşmıştı. Hatta Yunanistan askerleri tarafından Suriyeli mültecilerin botlarını patlatarak onları denizin ortasında ölüme terk ettiği görüntüler medyada büyük yankı uyandırmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal