Ermenistan Sağlık Bakanı Açıkladı! Ülke İkiye Bölündü

Ermenistan, Azerbaycan Dağlık Karabağ Savaşı'nda ölen Ermeni askerin 7 ay boyunca hastanenin bodrum katında poşetlerin içerisinde bekletildiğini Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan açıkladı.

04.06.2021-11:50 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-11:50)

Son dakika haberine göre, Ermenistan Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan, tarafından yapılan açıklama ülkeyi birbirine kattık. 

Ermenistan'ın Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan, 44 gün boyunca devam Dağlık Karabağ Savaşı'nda ölen Ermeni askerlerin cesetlerini morgun bodrumun katında 7 ay sakladıklarını ifade etti. Ermenistan halkını kandırdıklarını kabul eden Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan, Ermeni ulusundan özür diledi.

27 Eylül 2020'de Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'ı Ermenistan işgalinden kurtarma harekatı, başlamıştı.

Milli SİHA'larımızın da yardımı ile Azerbaycan karşısında daha fazla tutunamayan Ermenistan, 44 gün boyunca devam eden çatışmalar sonunda 10 Kasım 2020 tarihinde istemeden de olsa ateşkes anlaşması imzalamak zorunda kaldı.

Savaşın yenilgisi olaraktan Ermenistan Başbakan Nikol Paşinyan sorumlu tutulmuş ve ülkede görevi bırakması için ciddi baskılar ve kargaşalar çıkmıştı.

Fakat Paşinyan bu baskıları kabul etmemiş ve koltuk sevdasından vazgeçmemişti. Durum böyle olunca ülkede sokak eylemleri patlak vermişti.

Ekonomisi de halihazırda sıkıntıda olan Ermenistan'da ordu, başbakana muhtıra vermişti.

Sokaklar ses getiren baskılara bir süre daha direnen Paşinyan, nisan sonunda istifa etti ve ülkeyi erken seçime götürme kararını almıştı. Ermenistan'da sandıkların 20 Haziran 2021'de kurulacağı bildirildi.

Ermenistan'da her ne kadar savaş bitmiş olsa da Nikola Paşinyan ve hükümetinin başı daha uzun süre ağrıyacağa benziyor gibi duruyor.

Hatta Nikola Paşinyan'ın görevi bırakacak olması bile öfkeyi dindirmemişti. 

ÖLÜ ASKERLER AYLARCA MORGDA BEKLETİLMİŞ

Ülkedeki siyasi atmosfer bu şekilde devam eden sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler sonrası oklar yeniden Nikola Paşinyan ve hükümetine doğru çevrildi.

Ermeni hükümetinin, Dağlık Karabağ Savaşı'nda ölen askerlerin cesetlerinin plastik torbalara sarılı şekilde tam 7 ay boyunca morg bodrumunda sakladığı iddia edildi ve Sağlık Bakanını konuya açıklık getirdi ve iddiaları doğruladı.

Video kaydının sosyal medyada yayılmasının ardından, Ermenistan Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan yaptığı açıklama ile olayı doğruladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada savaşta ölen askerlerin Abovyan şehrindeki Adli Tıp Kurumu'nun morgunda tutulduğunu itiraf etti. Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan, cesetlerin bu şekilde tutulmuş olmasından dolayı da asker ailelerinden özür dileyerek af diledi.

Sağlık Bakanı Anahit  Avanesyan, cesetlerin kimlik tespiti için bekletildiğini fakat bu kadar süre boyunca bu halde tutulmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.


Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan, olaya dair soruşturma başlatılacağını da belirtti.

Durumu öğrenen Nikola Paşinyan ise, sözcüsü Mane Gevorgyan aracılığı ile bir açıklama yayınladı.

Bu olanların kabul edilemez olduğunu ifade eden Gevorgyan, başbakanın sorumluların ortaya çıkarılması için resmi bir soruşturma başlatılması emrini verdiğini de belirtti.

''Söz konusu yetkililerin hesap vermesi için her türlü tedbir alınacaktır.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal