Ermenistan Bebek Mafyası Skandalıyla Çalkalanıyor

Ermenistan'da, yıllarca bebekleri annelerinden kopararak başkalarına satan suç şebekesi ülke gündeminin birinci sırasına yerleşti. Aralarında doktorlar, yetimhane yöneticileri, polis ve üst düzey devlet görevlilerinin de bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı.

27.12.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-14:10) Ermenistan Bebek Mafyası Skandalıyla Çalkalanıyor

Suzan Patvakanyan adlı kadın, 20 yıl önce, evlilik dışı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doktorlar, 16 yaşındaki kadını bebeğin babasını polise vermekle tehdit etti. Zorla imzalatılan boş bir belge ile bebek anneden koparıldı.

Patvakanyan, 3 gün sonra, kızını geri almak için hastaneye gitti. Ancak kendisine bebeğin başka şehirdeki bir yetimhaneye gönderildiği söylendi. Orada da bebeğini bulamayan genç kadın, yıllar sonra hastanenin bebeği başka bir aileye sattığını öğrendi.

Bu olay, Ermenistan'daki "bebek mafyası"nın deşifre olmasını sağladı. Doğum uzmanı doktor Razmik Abramyan ve yetimhane yöneticileri gözaltına alındı. Ermenistan’da olay açıklığa kavuşana kadar evlat edinme süreçlerinin askıya alındığı belirtildi.

Bebekleri kaçıran şebeke içinde, polis ve üst düzey devlet yetkililerinin de olduğu öne sürülüyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün 2017 tarihli raporunda, binlerce Ermeni çocuğun, engelli ya da yoksul oldukları gerekçesiyle ailelerinden koparıldığı kaydediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal