Eritre'deki Türk Denizciler Serbest Bırakıldı

Eritre'de 3 aydır alıkonulan Türk denizciler Türkiye'nin yoğun girişimleri neticesi serbest bırakıldı.

20.06.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-14:08) Eritre'deki Türk Denizciler Serbest Bırakıldı

Eritre'de 3 aydır alıkonulan Türk denizciler Türkiye'nin yoğun girişimleri neticesi serbest bırakıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türk denizciler Selim Ekmekçioğlu, İbrahim Iğnak ve Erman Lütfü Atamer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri neticesi serbest bırakıldı.

Teknenin kaptanı Ekmekçioğlu'nun Türkiye'deki eşi Şeyda Ekmekçioğlu, AA muhabirine verdiği demeçte, Selim Ekmekçioğlu'nun kendisini aradığını ve serbest bırakıldıklarını söylediğini dile getirdi.

Türk denizcilerin tekneyle Cibuti'ye doğru ilerlediklerini, sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getiren Ekmekçioğlu, "Eşimle 25 Nisan'dan beri ilk kez bugün öğleden önce konuştum. Sesi gayet iyi geliyordu. Durumlarının çok iyi olduğunu söyledi. Eritre'de kendilerine çok iyi davranıldığını anlattı." ifadesini kullandı.

Şeyda Ekmekçioğlu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da kendisini aradığını dile getirerek eşi ve diğer iki Türk denizcinin serbest bırakılmalarındaki çabaları dolayısıyla Çavuşoğlu önde gelmek üzere Türkiye'nin Eritre Büyükelçisi Aykut Kumbaroğlu ve tüm yetkililere teşekkür ettiğini ifade etti.

Ekmekçioğlu, Türk denizcilerin 3-4 gün sonra Cibuti'ye gelmelerini tahmin ettiklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal