14.03.2020-13:15 (Son Güncelleme:19.04.2024-19:35)


1

Dövme trendleri sürekli değişse de enseye yapılan dövmeler her daim cazibesini koruyor. Özellikle enseye yapılan yaratıcı dövmeler, son dönemin en dikkat çekenlerinden. Dövme yaptırmadan önce mutlaka bakmanız gereken en 5 ense dövmesi önerisini haberimizde bulabilirsiniz…



2

Kuş Dövmesinin Anlamı

Kuş Dövmesinin Anlamı

En mutsuz anınızda bile bir kuş cıvıltısı duymak, kuşların uçuşunu izlemek ruh halinizi pozitif yönde etkileyen olaylardan biridir. Kuşlar tarih boyunca insanlara ilham kaynağı olmuştur. Şarkılarda, türkülerde, şiirlerde aşkı ve sevgiyi anlatmak için kuş metaforu geçmişten günümüze hep kullanıldı. İnsanların uçma arzusu ve özgürlük arayışı, kuşlara imrenerek bakmalarına sebep oldu. Bu sebeple kuş dövmeleri, dövme modelleri arasında her zaman popülerliğini korumuştur.



3

Ağaç Dövmesinin Anlamı

Ağaç Dövmesinin Anlamı

Ağaç dövmeleri tek bir anlamı olmayan ve basit gibi görünse de derin bir anlam taşımaktadır. Anlamını tek bir kalıba sığdırmak neredeyse imkansızdır. Çünkü ağaç her toplum ve kültürde anlamının değiştiği bir sembol halindedir. Tarih olarak geçmişe gidildiğinde ağaç; Çin tarihinde ruhu ve yaşamı temsil ederken Mısırlılar için ağaç yaşam ve ölüm sembolüdür. Birçok kültürde ağaçların meyve vermeleri onların bereket sembolü haline getirdiği gibi Budistler için de aydınlanmanın noktası olan ağaçlar nedeniyle kutsal bir anlamı bulunmaktadır.



4

Hiç Dövmesinin Anlamı

Hiç Dövmesinin Anlamı

Tasavvufta hiç sembolü dövmesi anlamı Nihilizm felsefesi Hiççilik, Tasavvufta hiç varlık, benlik, gurur, kibir gibi duygulardan arınmak hiçlik ve yokluk durumunu anlamaktır. Ancak hiçliğe ulaştıktan sonra her şeyi idrak edebiliriz.



5

Tarih Dövmesinin Anlamı

Tarih Dövmesinin Anlamı

Sevdiğiniz kişiyi veya kişileri size anımsatacak örneğin evlilik tarihi, doğum tarihi ya da ölüm tarihi olabilir. Ensenize yaptırarak bu tarihleri ölümsüzleştirebilirsiniz.



6

Baykuş Dövmesinin Anlamı

Baykuş Dövmesinin Anlamı

Baykuş dövmesine gelecek olursak, anlam bakımından en zengin olanlar arasında yer alıyor ve tüm hayvan dövmeleri arasında en çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Erkekler çoğu zaman daha ayrıntılı baykuş tercih ederken kadınlar ise çoğunlukla sevimli olanlarını tercih ederler. Her çeşitte ve büyüklükte baykuş dövmelerine bayılıyoruz hatta çoğu zaman evde aksesuar olarak bile kullanmayı çok seviyoruz. Seçtiğiniz baykuş dövme tasarımının türü, kişisel stil ve anlayışınıza göndermek istediğiniz mesaja bağlıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR