Engin Baytar: 2010-2011 Şampiyonu Biziz!

Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla göstermiş olduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Engin Baytar, Haber 365'e vermiş olduğu özel röportajında 2010-2011 sezonu şampiyonluğu, unutamadığı karşılaşmalar ve bu sezon şampiyonlukta favorisi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

05.03.2021-19:08 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-19:08) Engin Baytar: 2010-2011 Şampiyonu Biziz!

Haber 365 Özel - Serkan Morova

2000 yılında Almanya alt yapısından yetiştikten sonra 2004 senesinde Maltepespor'a transfer olarak Türkiye kariyerine başlayan Engin Baytar sonrasında sırasıyla, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Trabzonspor, Galatasaray, Çaykur Rizespor, Karşıyaka, Erzurumspor, İstanbulspor, Malatyaspor USA, Karadeniz Ereğli Belediyespor, Gaziosmanpaşa ve son olarak Siirgücü'nde forma giyerek futbol hayatını noktalamıştı.

Türkiye kariyerinde 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası kazanmış olan Engin Baytar, bu kupaları Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla kazanmıştı.

Engin Baytar ile gündeme dair gerçekleştirdiğimiz özel röportajımız sizlerle ;

1- ) Kariyerinizde keşke dediğiniz bir an var mı ?

Kariyerimde keşke dediğim bir değil  bir sürü an var.  Bunlarda takibi yaptığım hatalar. Keşke yapmasaydım diyorum ama sonuçta yapılan hatalardan sonra tecrübe ediniyoruz. Keşke hatalar fazla değil az olsaydı. Hatalarım kadar da tecrübe edindim diyebilirim.

2- ) 2010-2011 şampiyonluğu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Neler hissettim diyecek olursak çok heyecanlıydık. Sonuna kadar mücadele ettik. Bize göre biz şampiyonluğu aldığımızı düşünüyoruz. Çünkü sonuçta bir şike süreci var. Şike süreci de halen devam ediyor. Biz şampiyon olduğumuza inanıyoruz, tabii karşı tarafta kendine göre şampiyon olduklarını söylüyorlar. Bunu da artık hukuki süreçten sonra daha net göreceğiz. Hayırlısı diyelim.

3- ) 2010-2011 sezonu ile ilgili yaşanan şike süreci hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Sonuçta hukuki, devam eden bir süreç var.  Burada bizim elimizden gelen hiç bir şey yok.  Hayırlısının olmasını diliyorum. Tabi kim haklıysa şampiyon olarak onu açıklasınlar. Yeter ki adaletli bir karar olsun biz verilen her türlü karara saygı duyarız. 

4- ) Kariyerinizde en mutlu olduğunuz an hangisiydi ?

Kariyerimde en mutlu olduğum anlardan bir tanesi, Galatasaray forması giydiğim sırada Kadiköy'de şampiyon olduğumuz Süper Final mücadelesi. Bir sezonda Süper Final uygulaması nedeniyle iki kez şampiyon olduk diyebilirim.  Bir diğer mutlu olduğum an ise Şanlıurfa'da Trabzonspor formasıyla Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiğimiz karşılaşmaydı. O maç benim için çok farklıydı. Kariyerimde çok fazla mutlu olduğum an var ama bunlar en unutamadıklarımdı.

5- ) Antrenörlük düşünceniz var mı ? Engin Baytar'ın gelecek planları nelerdir ?

Antrenörlük düşüncem tabi var. Ancak bu pandemi sürecinden dolayı şu an herşey askıya alındığı için biraz daha bekleyeceğiz herhalde kurslar için öyle görünüyor. Antrenörlük kurslarının açılacağı süreye kadar da kendi kendimi eğitiyorum diyebilirim. En azından kurslara hazırlıklı gitmiş olacağım.  Gelecek planlarımda futbolun içinde tekrardan kalmak var. 

6- ) Kariyerinizdeki en unutamadığınız maç hangisiydi ?

Süper Final'de ikinci kez şampiyon olduğumuz Kadiköy'deki Fenerbahçe maçı,  Türk Telekom Arena'da Galatasaray formasıyla Fenerbahçe'ye 2-1 yenildiğimiz bir maç var, o maç çok üst düzey bir maçtı. Çok iyi oynamıştık takım halinde, hak etmediğimiz bir mağlubiyetti sonuç bizim lehimize olmadı ama unutamadığım maçlardan biriydi.  Unutamadığım maçlardan bir diğeri ise yine Türk Telekom Arena'da oynadığımız 3-2 galip geldiğimiz Beşiktaş karşılaşmaydı. Son dakikalarda Hugo Almeida'nın 6 pas içerisinde topun dışarı atmasından sonra bizim gidip skor 2-2 iken 3. golü atmamız bizim adımıza muazzam bir an olmuştu, çok heyecanlıydı. O maçı unutamıyorum.

7- ) Birlikte oynamaktan en çok keyif aldığınız oyuncular kimlerdi ?

Bir sürü oyuncu var aslında keyif aldığım. Bunlardan şu an için aklıma gelen birkaç tanesini sayabilirim. Trabzonspor'da Jaja, Egemen Korkmaz, Galatasaray'da Drogba, Muslera dediğim gibi aslında bir sürü sayabilirim. Çok fazla kıymetli, yetenekli futbolcuyla oynamaktan keyif aldım. 

 8- ) Birlikte çalışmaktan en çok keyif aldığınız teknik direktör kimdi ?

Ben aslında bütün hocalarımla çok keyif alarak çalıştım. Hiç birine karşı benim kötü düşüncelerim olmadı.  Hiç biride kötü değildi, çok kaliteli insanlardı. Hepsinin bana ayrı ayrı bana kattığı şeyler var. Onlardan edindiğim tecrübeler benim ilerleyen yaşantımdaki hocalık hayatım olursa buna çok büyük etki edecektir.  Benim için hepsi çok kıymetli hepsi çok değerliydi. 

9- ) Teknik Direktör Şenol Güneş ve Fatih Terim ile unutamadığınız bir anınız var mı ?

Tabi bir sürü unutamadığım anılar var. Sadece Şenol Hoca ve Fatih Hoca değil bütün hocalarımla anılarım oldu. Güzel anılarım oldu, tabii kötü zamanlarımda oldu ama onlar çok nadirdi diyebilirim. 

10- ) Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yarışında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Sizin bu sezon şampiyonluk yarışındaki favori takımınız hangisi ?

Şu an favori bir takım söyleyemeyeceğim. Çünkü o kadar yakınlar ki birbirlerine her hafta liderin değişebileceği bir sezon yaşıyoruz. Mesela şu an lider Galatasaray ama yarın Beşiktaş kazanırsa lider olacak.  Bu arada en beğendiğim futbolu oynayan takım Beşiktaş. Çünkü çok özverili oynuyorlar. Ofansif bir oyun oynuyorlar tam bir büyük takıma yakışır şekilde oynuyorlar. Yaşadığımız sezonda takımlar birbirlerine çok yakın ancak tüm bunlara rağmen Beşiktaş bu şekilde devam ederse diğer takımlara nazaran çok daha avantajlı diyebilirim.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal