16.03.2020-13:50 (Son Güncelleme:20.04.2024-08:34)


1

Endorfin yani mutluluk hormonu yaşam kalitesinin artmasını sağlayan, fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkların önüne geçen önemli bir hormondur. Sinir sistemi ve hipofiz bezi tarafından üretilen endorfin hormonu, stres, anksiyete ve depresyon gibi durumların yaşanmasını önler. İşte endorfin hormonunun faydaları...



2

Depresyonu Azaltır

Depresyonu Azaltır

Dünya üzerinde neredeyse her 5 kişiden 1’i depresyon ile baş etmeye çalışıyor. Yapılan araştırmalar vücutta mutluluk hormonu salgılandığında depresyonun azaldığını ortaya çıkarmıştır. Fakat bu hormonun depresyon tedavisinde kullanılması için daha fazla bilimsel araştırmaya ihtiyaç vardır.



3

Stres ve Anksiyeteyi Azaltır

Stres ve Anksiyeteyi Azaltır

Endorfin hormonu, stres ve anksiyete düzeylerinin azalmasında oldukça önemli bir role sahiptir. Yapılan birçok araştırmada anksiyete ve stres nedeniyle ortaya çıkan davranışların endorfin seviyesi artınca azaldığı görülmüştür.



4

Kiloyu Azaltır

Kiloyu Azaltır

Mutluluk hormonu ile diğer hormonların iştah üzerindeki etkileri çok karmaşıktır. Yapılan araştırmalar sonucunda vücutta yüksek oranda endorfin salgılandığı zaman yemek yeme alışkanlığında büyük oranda azalma görülmüştür.



5

Özsaygı Artar

Özsaygı Artar

Mutlu hissettiğimizde kendimize olan saygımızda artar. Sinir ve stres içerisinde olan herkes kendini yetersiz ve özgüvensiz hissetmeye meyillidir. Erkeklerin kadınlara oranla daha özgüvenli olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Bunun nedeni ise mutluluk hormonudur.



6

Doğum Anında Acıyı Azaltır

Doğum Anında Acıyı Azaltır

Normal doğum yöntemi ile çocuk doğuran 45 kadın üzerinde yapılan bir bilimsel araştırmada hamilelik sona erdikten sonra düşük beta endorfin düzeylerinin doğum anında ek ağrı kesici ilaçlara gerek duyulması ile ilgili olduğu keşfedilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR