En Lezzetli Tatlı Tarifleri

Malzeme Listesi
1 adet hazır pasta keki

KEKİ ISLATMAK İÇİN
Yarım su bardağı süt
2 paket nescafe 2’si 1 İrada

İÇ KREMASI İÇİN
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr krem peynir veya labne peyniri

ÜZERİNE
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Kakao

HAZIRLANIŞI;

Tencereye vanilya ve peynir hariç tüm malzemeyi koyup sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra vanilya ve peyniri ilave edelim.

Adım2
Top kalmaması için hızlıca karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvam yapalım. Soğumaya bırakalım. Ara sıra yüzü kaymaklanmasın diye karıştıralım. Diğer tarafta süt ve krem şantiye çırpıp dolaba koyalım. Keki ıslatmak için süt ve kahveyi ılık suda karıştıralım. Kekin alt tabanını karışımla ıslatalım.

Adım3
Soğumuş olan muhallebiyi her yere düz gelecek yanlardan çıkıyorsa kaşıkla içine doğru koymaya çalışalım. Sonra ikinci katı koyalım ve yine kahve karışımıyla keki ıslatalım. Üzerine çırptığımız krem şantiyi sürelim. En sonunda üzerine kakao serpelim.

Adım4
Buzdolabında iki saat üç saat dinlendirelim. Ertesi güne kaldığı zaman daha güzel oluyor. Eğer muhallebi keke göre çok geleceğini düşünüyorsanız ölçünün yarısını da yapabilirsiniz. Damak tadınıza göre deneyenlere şimdiden afiyet