20.10.2018-14:40 (Son Güncelleme:14.04.2021-12:15)


1

En Lezzetli Tatlı Tarifleri

En Lezzetli Tatlı Tarifleri

Malzeme Listesi 1 adet hazır pasta keki KEKİ ISLATMAK İÇİN Yarım su bardağı süt 2 paket nescafe 2’si 1 İrada İÇ KREMASI İÇİN 2.5 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı buğday nişastası 5 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 100 gr krem peynir veya labne peyniri ÜZERİNE 1 paket kremşanti 1 su bardağı süt Kakao HAZIRLANIŞI; Tencereye vanilya ve peynir hariç tüm malzemeyi koyup sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra vanilya ve peyniri ilave edelim. Adım2 Top kalmaması için hızlıca karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvam yapalım. Soğumaya bırakalım. Ara sıra yüzü kaymaklanmasın diye karıştıralım. Diğer tarafta süt ve krem şantiye çırpıp dolaba koyalım. Keki ıslatmak için süt ve kahveyi ılık suda karıştıralım. Kekin alt tabanını karışımla ıslatalım. Adım3 Soğumuş olan muhallebiyi her yere düz gelecek yanlardan çıkıyorsa kaşıkla içine doğru koymaya çalışalım. Sonra ikinci katı koyalım ve yine kahve karışımıyla keki ıslatalım. Üzerine çırptığımız krem şantiyi sürelim. En sonunda üzerine kakao serpelim. Adım4 Buzdolabında iki saat üç saat dinlendirelim. Ertesi güne kaldığı zaman daha güzel oluyor. Eğer muhallebi keke göre çok geleceğini düşünüyorsanız ölçünün yarısını da yapabilirsiniz. Damak tadınıza göre deneyenlere şimdiden afiyet



2

MalzemelerBrownie karışımı için; 1 adet yumurta 45 gram tereyağı 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 200 gram toz şeker 140 gram un 120 ml. süt 2 damla taze sıkılmış limon suyu 2 yemek kaşığı koyu kakao 80 gram bitter çikolata 1 paket kabartma tozu 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü 1/2 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu 1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş) Labne peynirli karışım için:1 adet yumurta 250 gram labne peyniri 75 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası Püf Noktası Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına gösterin.İki katlı brownie'yi kurumaması ve dolgun gözükmesi için maksimum 24x24 cm. ebatında kare fırın kalıplarında hazırlamaya özen gösterin. Pişirme Önerisi Taze sıkılmış limon suyuyla beklettiğiniz süt yerine (orijinali buttermilk) şekersiz, çiğ krema kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını, ayçiçek yağı ilavesiyle kısık ateşte eritin. Kaynama noktasına gelen yağ karışımını ocaktan alın. Bitter çikolata parçalarını içine katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında bekleyen sütü taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle 10 dakika kadar bekletin. Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu derin bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri farklı bir karıştırma kabında şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Sırasıyla; eritilmiş çikolata, süt ve vanilya özütünü ekleyin. Bir tur daha karıştırın. Elenmiş un karışımını ekleyip kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız kek harcından 1/2 su bardağı kadar ayırın. Kalan kek karışımına ceviz içini katıp spatula ile karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili 24x24 cm. ebadındaki fırın tepsisine yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Labne peynirli karışım için; suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini toz şekerle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Yumurta ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Mısır nişastasını ilave edin. Hazırladığınız labneli karışımı, fırın tepsisine aldığınız brownie katının üzerine yayın. Kenara ayırdığınız brownie karışımını kaşık kaşık ekleyip kürdan yardımıyla gelişigüzel çizgiler oluşturun. Hazırladığınız iki renkli brownie'yi önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıbından çıkartıp dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.



3

Fincan tatlısı için malzemeler 1 litre süt 2 kahve fincanı un 2,5 kahve fincanı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Hindistan cevizi İsterseniz ceviz fındık ekleyerek tatlınızı zenginleştirebilirsiniz Fincan tatlısı yapılışı Derin bir tencereye 1 litre süt, 2 kahve fincanı un, 2,5 kahve fincanı şeker koyup koyulaşana kadar karıştırılarak pişirin. Muhallebi koyulaştığında 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ekleyerek karıştırın. İç kısmı ıslatılan fincanlar muhallebi ile doldurulur. Hazırladığımız ölçülerde küçük fincanlar ile 12 adet tatlı hazırlayabilirsiniz. Tatlılar soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak 3-4 saat bekletin. Tatlının üzerine hafifçe bastırılarak tatlının fincandan ayrılması sağlanır. Ters çevrilerek bir tepsi üzerine dizilir. Tatlılar Hindistan cevizine bulanarak servis kasesine alınır. Eğer severseniz ceviz de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.



4

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler -3 yumurta -1 su bardağı şeker -1 su bardağı süt -1 su bardağı sıvı yağ -3 yemek kaşığı dolusu kakao -1 paket kabartma tozu -1 paket kaşığı vanilya -2 su bardağı un Sosu İçin; -1 su bardağı süt -Yarım su bardağı sıvı yağ -2 yemek kaşığı kakao -Yarım su bardağıa şeker Yumurtayı ve şekeri geniş bir kap içerisine alıp mikserle çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın. Kakao, un vanilya ve kabartma tozunu kaba ekliyoruz ve yeniden çırpıyoruz. Daha önce yağladığınız kare borcama kek hamurunu döküp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişmeye bırakıyoruz. Sosu da fırından çıktıktan sonra üzerine dökü soğumaya bırakıyoruz.



5

Malzemeler Pudra şekeri 1 çay bardağı Margarin 1 paket Yumurta 2 adet (1 yumurtanın beyazını ayır) Kakao 2 yemek kaşığı Kabartma tozu 1 paket Un aldığı kadar İç Harcı İçin Hindistan cevizi 2 çay bardağı Şeker 1 çay bardağı 1 yumurtanın beyazı Şurubu İçin Şeker 1 su bardağı Su 1,5 su bardağı İçi Hindistan Cevizli Kurabiye Tatlısı Tarifi Su ve şekeri tencereye koyup ilk olarak şerbeti hazırlayıp bir kenara koyalım. Karıştırma kabına yumurtanın birini kırın diğerinide beyazını ayırıp başka bir kaseye koyarak hazırlıyoruz.. Pudra şekerini ileve edip çırpalım margarin de elde ezilere ekleyelim.. Kakao, un ve kabartma tozunu da ilave edelim.. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edlim.. Diğer yanda ayırdığımız yumurtanın akına şeker ile hindistan cevizini ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparalım içlerine hazırladığımız hindistan cevizli harctan koyup fırın tepsimize dizelim.. Fırınımızı 170 derece ısıtalım ve tepsiyi fırına koyup pişirelim.. Pişen kurabiyelerimize kaşıkla şerbeti dökelim.. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz..



6

Ezme Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Ezme Kabak Tatlısı Tarifi Tarifi için; Kabağı şekerin yarısı ve suyla haşlayın ve rondoda çekin. Bir kapta yoğurt şeker ve kremayı çırpın. Kaplara sırayla kabak, bal, ceviz, antepfıstığı, ceviz, kremalı karışım ve tahin koyun. Diğer en lezzetli tatlı ve pasta tarifleri beIN GURME'de



7

Malzemeler 500 gram un 2 su bardağı şeker 1 paket hamur kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı zencefil 1,5 su bardağı balkabağı püresi 1,5 su bardağı damla çikolata 4 adet yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 1 portakal kabuğu rendesi Balkabaklı Kek Nasıl Yapılır? Balkabaklı Kek Tarifi için; Balkabağı püresi, şeker ve yumurtaları çırpın. Sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu, karbonat, zencefil ve tarçını bir kasede birleştirin. Kek karışımına kuru malzemeleri ekleyin, karışana kadar çırpın. En son damla çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın. Kek hamurunu, önceden yağladığınız fırın kabına alın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Afiyet olsun!



8

Malzemeler Puding sos için; 1 + 1/2 su bardağı kaynar su 1/3 su bardağı toz şeker 1/3 su bardağı esmer şeker 1/3 su bardağı kakao Kek için; 3/4 su bardağı un 1/4 su bardağı kakao 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı tereyağı 1/3 su bardağı şeker Çikolatalı Puding Kek Nasıl Yapılır? Çikolatalı Puding Kek Tarifi için; Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Kek için, bir kasede un, hamur kabartma tozu, kakao ve tuzu karıştırın. Süt, tereyağı, yumurta, vanilya özütü ve kek için ayırdığınız şekeri ayrı bir kasede çırpma teliyle çırpın. Unlu malzemeyi, sıvı malzemeye ekleyin ve çırpın. Yağladığınız fırın kabına alın. Puding sos için; esmer şeker, beyaz şeker ve kakaoyu birleştirin ve karıştırın. Kek karışımının üzerine eşit bir şekilde serpin. Kaynar suyu yavaşça puding kekin üzerine dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!



9

Malzemeler 150 gram un 110 gram tereyağı 1 adet yumurta 85 gram esmer şeker 170 gram damla çikolata 1 çay kaşığı vanilya özütü 1/2 çay kaşığı karbonat Sufle Kabında Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Sufle Kabında Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi için; Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip çırpın ve homojen bir kurabiye hamuru kıvamı elde edin. Hamuru küçük boy sufle kaplarına eşit bir biçimde pay edin ve 180 derecede 20 dakika pişirip servis edin.



10

Malzemeler 1 litre süt 500 gram haşlanmış balkabağı 2 yemek kaşığı stevia 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 tatlı kaşığı toz jelatin 2 tane dövülmüş damla sakızı 50 gram tereyağı Sakızlı ve Balkabaklı Muhallebi Nasıl Yapılır? Sakızlı ve Balkabaklı Muhallebi Tarifi için; Süt, stevia, buğday nişastası, jelatin ve damla sakızını tencereye alıp karıştırın. Ocağa alın ve kıvam alana kadar pişirin. Pişince tereyağını ekleyip çırpın. Muhallebiyi kaselere pay edin ve üzerine balkabaklarını dilimleyip soğutun. Ardından servis edin.