07.05.2018-10:30 (Son Güncelleme:19.04.2024-13:12)


1

Spider-Man 2 – Örümcek Adam 2

Spider-Man 2 – Örümcek Adam 2

Sakladığı sır yüzünden başına bir çok iş açılan Peter artık sevgilisine bu durumu söylemek ister. Örümcek adam yüzünden arkadaşları ve sevgilisi tehlike altındadır. Sevgilisinin, yakın arkadaşıyla çıktığını öğrenen Peter daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bakalım bu filmde bizleri neler bekliyor olacak.



2

Antz – Karınca Z

 Antz – Karınca Z

Karıncalar toplulukları gibi düzene ayak uydurmak istemeyen karınca Z bu düzene karşı çıkar. Farklı olaylar sonucunda bir gün prenses karınca ile tanışırlar ve karınca Z, prensese aşık olur. Üst sınıftan karıncalar ile kavga eden z bir gün prenses ile kaçmak isterler. Gitmek istedikleri ve orada çok mutlu olacaklarına inandıkları böcek şehri vardır. Bakalım bu yolculukta başlarına neler gelecek.



3

Babe – Bebe – 1995

Babe – Bebe – 1995

Chris Noonan yönetmenliğinde çekilmiş bu filmde, Babe ailesiz büyümüş bir domuzcuktur ve çiftlikte yaşamaktadır. Aile sahibi onu kesmeye karar verdikten sonra, sempati duyar ve vazgeçer. Onu koyun sürüsüne çoban yapar. Zamanla bu domuzcuğun doğaüstü güçleri olduğu anlaşılır. Onu çeşitli yarışmalara göndermek için hemen hazırlamaya koyulur.



4

Big – Büyük – 1988

Big – Büyük – 1988

Kim aniden büyümek ister ki? Özellikle de hayatının en güzel çocukluk çağında. İşte Josh bunu diliyor ve ilginç bir şekilde dileği gerçekleşiyor. Lunaparkta dileklerin kabul olunduğu bir “dilek makinesi” ilk bakışta mantıklı gelmiyor ancak Josh’un yaşadığı bu büyüme deneyimi ve sonrasında yetişkin bir birey olarak yaşadıkları, izlenmeye değer bir yapıt ortaya koyuyor.



5

Captain America

 Captain America

İki yıl süren New York savaşı sonucunda Steve Rogers casusluk ajansı olan SHİELD de çalışmaya başlar. Terörle mücadele kapsamında STRİKE ekibi ile birlikte çağdaş toplum içinde ayaklanma başlatan Rogers, aynı zamanda SHİELD den gelen bir gemi içinde geminin bilgisayarlarından verileri ayıklamaya başlar. Tüm tehditlere rağmen saldırıları püskürtmek için geliştirilmiş olan uyduları casuslar ile bağlantılı hale getirip tüm tehditlerin veri şifrelerini çözmeye çalışır. Kahramanımızın başına gelen olaylar sonucunda kahramanımız hayatta kalmaya çalışmaktadır.



6

How to Train Your Dragon 2

How to Train Your Dragon 2

İki arkadaş evlerinden çıkıp gezerken buz mağarasını keşfederler. Yaptıkları bu keşif sonucunda mağarada Hıçkırık ve Dişsiz adlı iki ejderhayı bulurlar. Vahşi ejderhalar ve ejderha Rider yüzlerce yıldır barışı tehdit eden ejderhalar oldukları için iki arkadaş yeni arkadaşları olan ejderhaları eğiterek barışı korumak isterler. Kendilerini bir savaşın ortasında bulan arkadaşlar ejderhalarını eğitmenin yollarını ararlar.



7

Her – Aşk – 2013

Her – Aşk – 2013

Theodore hayatının büyük bir bölümünü el yazımı mektuplar yazarak kazanmaktadır. Bu işi yıllar sonra el yazımı yerine bilgisayar sisteminde yerine getirmektedir. Adam karısından ayrıldıktan sonra bir evde tek başına yaşamaya başlıyor. Bir gün karşılaştığı reklam ile hayatı değişiyor. Sanal ortamda yapay zeka programı ile tanışan bu adam burada sanal bir varlık olan bir kadınla tanışır. Sadece sesten ibaret olan bu kadın, ağır depresyonla olan adamı zamanla iyileştirir. Bu programla aralarındaki ilişki zamanla tuhaflaşıyor.



8

The Nightmare Before Christmas

 The Nightmare Before Christmas

Müzik animasyon filmidir. Halloween şehri hayaletler, vampirler ve cadılardan oluşan nüfusu vardır. Her cadılar bayramında bir şölen için liderlik yapan Jack artık bu durumdan sıkılmıştır. Farklı arayışlar içerisine giren bu adam şehirdeki bir ormanın içerisine girer ve orada Christmas şehrine denk gelir. Burada yapılan kutlamalar çok hoşuna gider ve kendi şehrinde bunları yapmak ister.



9

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 –

Harry Potter and the Deathly Hallows  Part 2 –

Harry, Ron ve Hermione’dan oluşan ekibimiz Lord Voldemort’un ruhundan kalan parçaları yok ederken aynı zamanda Dumbleodon’dan kalan görevi tamamlamak için de harekete geçmişlerdir fakat bu sefer karşılarında Ölüm Yiyenler belirmektedir. Bununla birlikte Hortlukuluklar’ı da ortadan kaldırması gereken ekip, Ölüm Yadigarları’ndan kalan çok önemli sırra erişmek için de bütün gayretlerini sarf edeceklerdir.



10

Pan’s Labyrinth – Pan’ın Labirenti

 Pan’s Labyrinth – Pan’ın Labirenti

Yeni taşındıkları ıssız bir yerde ailenin küçük kızı olan 10 yaşındaki Ofelia, evin arka taraflarında yaptığı küçük gezilerde tesadüfen bir labirenti bulur. Bu labirent sıradan bir yapı değildir. Labirent ile ilgili ikinci dünya savaşına dair pek çok yaşanmışlık söz konusudur. Öte yandan paranormal durumlar gözlemlenmektedir.



11

How to Train Your Dragon – Ejderhanı Nasıl Eğitirsin – 2010

How to Train Your Dragon – Ejderhanı Nasıl Eğitirsin – 2010

Bu filmde Viking ve Ejderhaların hayatlarıyla karşılaşacağız. Berk adasında yaşamını sürdüren bir genç çocuk bir gün yaralı bir Ejderha ile karşılaşır. İlk başta korksa da sonra alışır ve onu iyileştirir. Çok iyi arkadaş olan bu ikilinin başlarından komik olaylar geçmektedir.Bu animasyon film bilim kurgu olmasa da fantastik olarak listemize girdi.



12

Song Of The Sea

Song Of The Sea

İki kız kardeş bir dağ tepesinde babaları ile birlikte yaşamaktadır. Babaanneleri bir gün, onları daha güvenli olan bir yere götürür. İki kız kardeşten birinde doğaüstü güçler bulunmaktadır. Bu kardeş, perileri uykudan uyandırabilme yetisine sahiptir. Bunu öğrendiklerinde ise, tüm hayatları değişir.



13

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Clementine, Joel ile tatil yaptığı deniz kıyısında kumsalda tanışır. Birbirlerinden kişilik olarak çok farklı olmalarına rağmen birbirlerinden hoşlanırlar. Joel, içine kapanık biri olmasına karşın Clementine tam zıt karaktere sahiptir. İç güdüleri ile hareket eden Clementine zamanla karakterlerinin uyuşmadığını görür ve zamanla sorunlar başlar. Kahramanlarımız sorunları aşmaya çalışırlar.



14

Toy Story 3 – Oyuncak Hikayesi 3

Toy Story 3 – Oyuncak Hikayesi 3

Büyüyüp üniversite çağına gelen Andy, artık evden ayrılmak üzeredir. Uzun zamandır oyuncaklarıyla oynamayan Andy, Woody’yi de yanına alacaktır ve Buzz’u da evde bırakmaya karar verir. Fakat Buzz’u çöp poşetine atınca oyuncaklar arasında çöpe atılacakları endişesi yayılmaya başlar ve oyuncaklar kaçmaya karar verir. Andy’nin böyle bir düşüncesi olmadığını bilen Woody ise oyuncak arkadaşlarını ikna ederek olayları sakinleştirmeye çalışır.



15

The Lord of the Rings: The Two Towers

 The Lord of the Rings: The Two Towers

Ak büyücü diğer Sauron’un yanına geçer ve melez ırk yaratıp Rohan’ın üzerine salarlar. Bu sırada etraftaki büyülü Fangorn Armanları yakılıp yıkılmaktadır. Rohan’ın hükümdarı olan kişi büyüden kurtarılır fakat kral büyü etkisinde olduğu sırda iki bin beş yüz süvariyi ülkesi dışına sürgüne göndermiştir. Saruman’ın çok güçlü bir ordu ile Rohan a saldıracağı öğrenilir. Miğfer onları daha önce koruduğu için yine koruyacağını düşünüp oraya sığınırlar. Bakalım ülkeyi neler bekliyor. İzleyip görelim.



16

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği

Asırlardır kayıp olan yüzük sonunda bulunmuştur. Küçük bir hobbit olan Frodo yüzüğü bulmuş ve ihtiyar Gandalf bu yüzüğün Kara Lord Sauron’a ait olan özel bir yüzük olduğunu bilmektedir. Frodo’nun yapması gereken tekbir şey vardır. Kıyamet çatlakları adı verilen diyara giderek epik bir mücadele vermek ve yüzüğü kötülerin eline geçmeden ebediyen ortadan kaldırmaktır.



17

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Lord of the Rings: The Return of the King

Serinin son filmi olan “Kralın Dönüşü” Orta Dünya’da yaşanan Yüzük Savaşı’nın son perdesi olarak karşımıza çıkıyor. Tek Yüzük’ün yok edilmesi gerekiyor, bunun için Frodo ve her koşulda yanında olan arkadaşı Sam, Mordor’a doğru uzun bir yola çıkmışlardır. Bu yolculuğun tamamlanması ise hiç de kolay olmayacaktır. Tüm karanlık güçler birlik olmuş ve artık çok güçlüdürler.



18

The Dark Knight – Kara Şovalye

 The Dark Knight – Kara Şovalye

Çeşitli sebeplerden ötürü Gotham şehrine gidip buradaki suç dünyasını çökerten Bruce Wayne, tüm bu işlemlerden sonra bölgedeki savcı ve polisleri de yanına almış bir kahramandır. Sokaklardaki suçlu boşluğunu fırsata dönüştürmeye kararlı olan Joker ise tüm yetenekleri ve zekâsıyla Bruce Wayne’in karşısına çıkacağı gibi çok da zor anlar yaşatacaktır. İlk defa kendisinden akıllı biriyle karşılayan Wayne’in işi ise çok zordur ed pills .



19

A.R.O.G

A.R.O.G

Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği 2008 yapımı,bilim kurgu ve fantastik komedi filmidir. Film G.O.R.A’nın devamı niteliğindedir. Ayrıca Türk sinemasının şimdiye kadar çekilmiş en pahalı filmlerden biri olma özelliğini taşır. Film, Komutan Logar’ın (Cem Yılmaz) Arif’i (Cem Yılmaz) 1 milyon yıl geriye, taş devrine ışınlamasını konu edinir. Burada Arif kendince medeniyeti getirmeye çalışıp hamile karısı Ceku’ya (Özge Özberk) dönmeyi planlar. Bir dizi toplumsal zorluklarla karşılaşan Arif’in hikayesini, her zaman olduğu gibi çarpıcı ve komik bir şekilde anlatan Cem Yılmaz’ın sizi 1 milyon yıl geriye götüren bu filmini izlemenizi kesinlikle öneririz.



20

Avatar (2009)

Avatar (2009)

2009 ABD yapımı ütopik, bilimkurgu filmi. Filmin yönetmenliğini daha önce Titanik, Terminatör, Yaratık gibi filmlerinde yönetmenliğini yapmış James Cameron üstlenmiştir. Film 3D sinema tekniği ile çekilmiştir. Ayrıca film, başka bir James Cameron filmi olan Titanic’in sahip olduğu 2 milyar 185 milyon $ hasılatı geride bırakarak tüm zamanların gişe hasılatı rekorunu kırmıştır. Film 82. Akedemi Ödülleri ve 67. Altın Küre Ödülleri’nde pek çok ödüle aday gösterilip, ödül kazanmıştır. Filmin konusu ise 22. yüzyılda, Pandora adlı bir uyduda geçer. İnsanlar Pandora’nın havasını soluyamadıkları için, sinirsel bağlantı yoluyla avatar-insan karışımı melezler üretirler. Bu iş için gönüllü olan Deniz Piyadeleri mensubu Jake Sully (Sam Worthington) avatarlar ile etkileşim içinde olur ve daha sonra Na’Viler ve insanlar arasında olacak çatışmada Na’Vilerin yanında olacaktır. Film, izleyicilerine büyülü bir dünyanın kapılarını açıyor.



21

The Imaginarium Of Doctor Parnassus

The Imaginarium Of Doctor Parnassus

ilmin başrollerinden Heath Ledger’in vefat etmesi üzerine çekimler tamamlanamamış, Terry Gilliam ise çekimleri bir süreliğine durdurma kararı almıştır. Heath Ledger’in oynadığı Tony rolünü, Johnny Depp, Jude Law ve Colin Farrell üstlenip filmin zamanında gösterime girmesine yardımcı olmuşlardır. Film 2010’da gösterime girmiştir. Ayrıca Heath Ledger yerine Tony rolünü canlandıran Johnny Depp, Jude Law ve Colin Farrell film için aldıkları ücreti Ledger’in kızı Mathilda’ya vermişlerdir. Filmin konusu ise oldukça ilgi çekici, şeytanla bir anlaşma yapan Dr. Parnassus gezgin bir tiyatro kumpanyasını idare etmektedir, sihirli bir ayna vasıtasıyla izleyicilerine gerçeğin ötesine gitme şansı sunmakta ve başkalarının hayal gücünü yönlendirebilmektedir. Bunun karşılığında ölümsüzlüğünü kazanan Dr. Parnassus şimdi kızı için bir kez daha şeytanla anlaşmaya girecektir. Sahneler büyüleyici bir şekilde resmedilip, hayal dünyasının sınırlarını zorlayan bu filmi izlemenizi tavsiye ederiz.



22

Alice in Wonderland- Alis Harikalar Diyarında

Alice in Wonderland- Alis Harikalar Diyarında

2010 ABD yapımı fantastik-macera filmidir. Filmin yönetmenliğini fantastik film denilince akla gelen ilk isimlerden olan Tim Burton üstlenmiştir. Film İngiliz yazar Lewis Carroll’ın 1865 yılında yazdığı fantastik roman Alice in Wonderland’ın uyarlamasıdır. Film Lewis Carroll’ın devamı niteliğinde 1871 yılında yazdığı Through The Looking-Glass (Aynanın İçinden) adlı romanıyla da bağlantılı bir şekilde seyirciye aktarılmıştır. Ayrıca Alice Through The Looking Glass adındaki devam filminin 27 Mayıs 2016’da vizyona girmesi bekleniyor. Film En İyi Yapım Tasarımı ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında 83. Akademi Ödülleri’ni kazanmıştır. Film 19 yaşındaki Alice Kingsleigh’nin (Mia Wasikowska) mavi yelekli bir tavşanı takip edip, kazara bir tavşan deliğine düşerek büyülü bir dünyaya geçişini ve buradaki maceralarını, büyülü bir şekilde resmetmiştir.



23

Prince of Persia: The Sands of Time – Pers Prensi: Zamanın Kumları

Prince of Persia: The Sands of Time – Pers Prensi: Zamanın Kumları

2010 ABD yapımı fantastik-macera filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda Mike Newell oturmaktadır. Film 6.yy’da Pers ülkesinde yaşayan haylaz prens Destan (Jake Gyllenhaal) ile gizemli prenses Taminal’ın (Gemma Arterton) Tanrıların hediyesi olarak bilinen, zamanı tersine çevirebilen ve sahibini dünyanın hakimi yapan eski bir hançeri, karanlık güçlere karşı korumak için birlikte verdikleri mücadeleleri konu alır. Bu esnada birbirlerini tanıdıkça prens Destan ve prenses Taminal birbirlerine ilgi duymaya başlayacaklardı



24

Midnight in Paris – Paris’te Gece Yarısı

Midnight in Paris – Paris’te Gece Yarısı

Film, Paris’e nişanlısıyla birlikte tatile gelen Gil Pender (Owen Wilson) isimli bir yazarın başından geçen inanılmaz olayları konu alır. Gil, esrarengiz bir şekilde zamanda yolculuk etmeye başlayacak ve Pablo Picasso, Hamingway, Salvador Dali gibi dünyaca ünlü sanatçılarla tanışacaktır. Gil, sürekli olarak zamanda daha da geriye gidecek ve çok değerli bir şeyi farkedecektir. Kaldığımız yer bizim şimdiki zamanımıza dönüşür ve her zaman için bir önceki çağın altın çağ olduğunu düşünürüz. ”Zaman böyledir işte pek tatmin edici değildir”temasını, Paris’i yaşatarak anlatan Woody Allen’ın Paris’te Gece Yarısı filmini mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.



25

Maleficent – Malefiz

Maleficent – Malefiz

Filmin yönetmenliğini Robert Stromberg üstlenmiştir. Film klasik Uyuyan Güzel masalına bir de başka açıdan bakmayı ustalıkla sağlıyor. Aurora’yı 100 yıllık uykuya mahkum eden Maleficent (Angelina Jolie); güzel, saf ve temiz bir kalbe sahipken, aşık olup inandığı adamın ihanetine uğrayınca saf ve temiz kalbi kin ve öfkeyle taşa dönüşür. Film farklı vizyonuyla sizi büyülü bir dünyaya davet ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr