En Çok Şekerli İçecek Tüketen Ülke Belli Oldu!

Şekerli içecekler, hayatımızın hemen her yerine yayılmış durumda. Şeker ile tatlandırılan alkolsüz içeceklerin Avrupa'da tüketilme oranı belli oldu. En fazla şekerli içecek tüketen ülke hangisi? En çok şeker tüketen ülke hangisi?

27.07.2021-13:42 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-13:59)

Günlük hayatta tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin çoğunda şeker bulunur. Her şeyde olduğu gibi şekerin de fazlası vücudumuz için zararlı. Avrupa İstatistik Ofisi (EUROSTAT) verilerine göre şeker ile tatlandırılan içeceklerin tüketilme oranı belli oldu. 

EN FAZLA ŞEKERLİ İÇECEK TÜKETEN ÜLKE HANGİSİ?

Buna göre, 2019'da AB’de 15 yaş ve üstü kişilerin yüzde 9’unun günlük şekerli meşrubatlar tükettiği tespit edildi. Yaş aralığına ve grubuna göre bu meşrubatları tercih etme oranları da değişirken, en yüksek şekerli içecek tüketme payının yüzde 14 ile 15-24 yaş arasında olduğu kaydedildi. 

Şekerli içecek tüketenlerde en düşük pay ise 65 ile 74 yaş arasında oldu. Şekerle tatlandırılmış içecekleri en fazla tüketen ilk on ülke belli oldu:

-Belçika

-Malta

-Almanya

-Macaristan

-Polonya

-Bulgaristan

-Çekya

-Hırvatistan

-Kıbrıs 

-Fransa 

ERKEKLER DAHA FAZLA ŞEKERLİ İÇECEK TÜKETİYOR

Kadın-erkek olarak kıyaslandığında şekerli içeceklerin günlük tüketimi kadınlara nispeten erkeklerde daha yaygın görüldü.

Bu içecekleri erkeklerin yüzde 12’si kadınların ise yüzde 7’sinin günlük olarak tükettiği gözlendi. Her gün şekerle tatlandırılmış içecek tüketenlere ülke bazlı bakıldığında ise en yüksek oran Belçika’da, en düşük oran ise Estonya’da gözlemlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal