Emziren Annelerin Tüketmesi Gereken Gıdalar!

Anne sütünün gelişimi ve içeriği tamamen annenin tükettiği gıdalardan kaynaklıdır. İşte emziren annelerin tüketmesi ve uzak durması gereken gıdalar...

14.02.2018-17:29 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-17:25) Emziren Annelerin Tüketmesi Gereken Gıdalar!

Bebekler için anne sütü ilk 6 ay temel besin maddelerinin hepsini içerisinde bulundurup bebeğe vermektir. Henüz anne adayı hamileyken süt oluşumu meydana gelmektedir, buna bağlı olarak bebeğin emmesiyle beraber doğru orantılı bir şekilde süt miktarında çoğalma görülmektedir. Bu mucizevi durum gerçekleşirken, aynı zamanda bu döneme bağlı olarak dikkat edilmesi gerekilen bir takım etkenler vardır.

Anne sütünün gelişimi ve içeriği tamamen annenin tükettiği gıdalardan kaynaklıdır. Bundan dolayı anne adayının henüz hamile sürecindeyken yemek ve içme gibi durumlarına özen göstermesi her zaman kendisi ve bebeğinin sağlığını göz önünde tutacaktır. Annenin emzirme zamanlarında katı diyetlere tabii olmaması gerekir. Nedeni ise bu orantıda yapılacak olan sert diyetlerin anne sütünü azaltmasından ve kalitesi açısından da bebeğe zarar vereceğindendir.

Zayıflamak için yapılan bu katı diyetlere karşın anne sütünün daha da çoğalması ve daha kaliteli bir duruma gelebilmesi için anne adayının doğru olarak bilinen yanlışlardan uzak durması gerekiyor. Anne adaylarının tükettiği besinler kendisine fayda sağlayacağını düşünürken kimi zaman zarar da sağlayabiliyor.

EMZİREN ANNELERİN TÜKETMESİ GEREKEN GIDALAR

• Hem anne, hem de bebeğin sağlıklı gelişimi için folik asit ve yeterli Omega alması gerekmektedir. Bu sebeple annenin mutlaka haftada en az 2 defa balık tüketmesi gerekiyor.

• Sütün daha fazla olmasına ve aynı zamanda kaliteli olması için kesinlikle düzenli ve dengeli bir şekilde beslenme yapılmasına özen görilmelidir.

• Anne vücudunun ve süt kalitesinin stabil olabilmesi için günde en az bir adet yumurta yemesi gerekli. İhtiyaç halinde bulunan proteini karşılayabilmektedir. Sosis, salam ve sucuk gibi işlenmiş et ürünleri bir kenara bırakarak işlenmemiş etler tüketmelidir. Diğer taraftan hayvansal yağlardan çok protein açısından zengin olan et besin türlerini tercih etmeniz oldukça önemlidir.

• İyot yapısal olarak her zaman doğal bir beslenme etkisini yaratmaktadır. Bu sebeple emziren annelerin doğal yoldan gelişim gösterebilmesi için kesinlikle iyotlu tuz tercih etmesi kendisine ve bebeğine faydalı olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal