Anne Sütü Nasıl Artar?

Anne sütünü artıran sağlıklı besinlerin tüketimi sütü artırmada en önemli etkenlerin başında gelmektedir. İşte anne sütünü artıran yiyecek ve içecekler...

09.03.2019-15:44 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-16:37) Anne Sütü Nasıl Artar?

Bebeğinizin ilk birkaç ay tek besin kaynağı anne sütüdür. Anneliğe yeni adım atmış, bebeklerini emzirmek için adeta ne yapacağını şaşıran çiçeği burnunda annelerin en çok merak ettiği şey ise sütümü nasıl artırabilirim düşüncesidir.

Annenin emzirme döneminde sütünü artırabilmesi için kendisinin de çok iyi ve yeterli beslenmesi gerekmektedir. Sütü bebeğine yetmeyen ya da daha çok süt vermeyi isteyen anneler sütlerini artıracak birçok yönteme başvurmaktadır. Meyvesinden çayına, süt yapan yiyecek ve içecekleri sizler için derledik. Peki, süt yapan yiyecekler nelerdir? Emziren anneler neler yemeli?

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN MEYVELER NELERDİR?

Lohusalıkta sütü arttıran besinler, vitamin değeri yüksek, süt salınımını sağlayan hormonunu çalıştıracak meyveler şunlar:

- Armut

- Ayva

- İncir

- Taze beyaz üzüm

- Dut


İnciri haşlayıp suyunu içmek bile sütü arttırır. İncir vücuda enerji de verir, emziren annelerin bu dönemde daha fazla enerjiye ihtiyacı var. Dut kansızlığa da iyi gelir.

Armut ve ayvayı komposto halinde tüketebilir ya da kurutup fırına atarak da afiyetle yiyebilirsiniz. Meyveleri bazen çiğ yemektense kompostosunu yapıp içmek çok daha iyi; diğer türlü anne sütüne gaz yapabilirler.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN SEBZELER NELERDİR?

Anne sütünü arttıran gıdaların başında gelen sebze ve yeşillikler de şunlar: 

- Isırgan

- Dereotu

- Karalahana

- Ispanak

- Havuç 

SÜT YAPAN BAKLAGİLLER 

Aslında baklagiller süte gaz yapan yiyecekler içinde yer alır. Bu sebeple baklagilleri bir gün önceden ıslatıp sonradan tüketmek tavsiye edilmektedir. 


- Mercimek

- Nohut

- Fasulye

- Barbunya

SÜT YAPAN KURUYEMİŞLER

Kuru yemişler, hamilelikte olduğu kadar emzirme döneminde de enerji verdiklerinden ayrıca öneme sahip. Günde 2 ila 3 adet ceviz, 10 adet fındık ya da badem tüketebilirsiniz.

- Ceviz

- Fındık

- Badem

SÜT YAPAN İÇECEKLER

Emzirme döneminde bol bol sıvı almak, sütü arttırmada oldukça etkilidir. Uzman görüşü alarak aşağıdaki içecekleri tüketebilirsiniz.

- Rezene çayı

- Alkali su

- Maden suyu

- Kayısı ve ayva kompostosu

- Malt içeceği

- Süt

- Maden suyu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal