Emre Kınay’ın Şovu Bitti! Yalanları Patladı

Oyuncu Emre Kınay, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Türk milletine hakaretler yağdırarak iftiralar atmıştı. İftiraları tek tek yanıt buldu.

04.08.2021-11:30 - (Son Güncelleme: 04.08.2021-12:00)

Türkiye'de çıkan yangınların 8'nci gününde de söndürme çalışmaları devam ediyor. Devlet, mücadelede tüm imkan ve olanaklarını seferber ederek yangınların büyük bir kısmını söndürürken yeni yangınlar da başlıyor.

Özellikle gözde tatil bölgeleri Manavgat, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere birçok ilde yangın etkisine devam ediyor.

Arka arkaya çıkan yangınlara; 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 150 iş makinesi ve 5 binin üzerinde personelle müdahale bir taraftan tüm hızıyla devam ederken; bu süreçte mücadeleye gözlerini kapatan, Türkiye'yi uluslararası camiada küçük düşürmek için heveslenen sözde sanatçı ve siyasetçilerin açıklamalarına da şahit olduk. Bu kervana, tiyatro ve dizi oyuncusu Emre Kınay'da katıldı.

VATANDAŞLARA HAKARET ETTİ

Bir dönem İyi Parti'den siyasete giren tiyatro ve dizi oyuncusu Emre Kınay da orman yangınlarında hükümeti suçlayarak, oy veren vatandaşa da hakaret ederek koyun benzetmesi yaptı.

Kınay, sosyal medya hesabından orman yangınları ile ilgili yaptığı videolu paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

"Olacak iş değil. Utanmadan bir de hala çıkıp gözümüzün önünde yanan yangını kontrol altına aldık diyorsunuz. Aldığınız yer neresi, dibine kadar yanacak orman. Nereyi kontrol altına aldınız? Şehrin üstüne inmesini kontrol altına aldınız. Arkada yanan 100 yıllık kızılçamları, 200 yaşlarında. Zeytin ağaçları yandı.

"NİÇİN GIKINI ÇIKARMIYOR KİMSE"

Farkında mı değilsiniz? Bu millet koyun mu? Niçin gıkını çıkarmıyor kimse? Utanın artık ya, yeter. Her yangına ortaya çıkan asker jandarma nerede’’ demişti

Orman yangınları ile mücadele edilirken devletin yetersiz kaldığı ifadeleri ve ‘Ormandaki solucan, kaplumbağa can değil mi?’ diyerek duygu sömürüsü yapan Emre Kınay’ın gazetecilerin üzerine yürüdüğü anları tekrar akıllara geldi.

Son yerel seçimlerde İYİ Parti’den Kadıköy Belediye Başkan adayı olan Emre Kınay, orman yangınlarına dair çektiği bir video ile hükümeti hedef gösterdi.

Askerin, polisin sahada olmadığı yalanını söyleyen Kınay, orman yangınlarıyla yeterince mücadele edilmediğini iddia ederken devlet, 13 su atar uçak, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopterleri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinesi, yaklaşık 4800 personel ile mücadeleye devam ediyor.

156 YANGINDAN 147'Sİ KONTROL ALTINDA

Bu kapsamda son 7 gün içinde 38 ilde çıkan 163 orman yangınının 152’si, devletin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Karadan itfaiye ekiplerinin müdahalesinde uçak, helikopter, İHA’lar ile havadan destek verdi. Türkiye’nin ciğerlerinin yandığı olayı hükümet karşıtı propagandaya çevirmeye çalışan muhalif Emre Kınay,  ‘Ormandaki solucan, kaplumbağa can değil mi?’ şeklinde duygu sömürüsü yapmayı da ihmal etmedi.

TEPKİLEREN SONRA AÇIKLAMA YAPTI

Olayın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendisini aradığını söyleyerek

"Mevlüt Bey çok kıymetli bir insan. Bu hezeyana nezaketle telefonla cevap vermesi bile onun üslubunun ne kadar doğru ve düzgün olduğundan ve uzlaşma metodunu benimsediğinden... Kaldı ki yanan yerlerden bir tanesi kendi köyü. Dün söyleyemediğim bugün söyleyeceğim şey bakan beyin bana sağ olsun kıymet verip arayıp söylediği şey. Ülkelerin verdiği sözleri yerine getirmediğiydi. Yunanistan yangın uçaklarını verelim diyor ama adalardan birinde yangın çıkmış. meslektaşı ile konuştuğunda vermemişler uçakları sadece rüzgar yapmışlar açıkçası.

İtalya, Sicilya Adası'nda çıkan yangın sonrası vereceği uçaktan vazgeçmiş. İspanya, Hırvatistan'dan bir grup uçak gelmiş. Mevlüt Bey'in verdiği bilgi 18 yangın uçağının çalışmaya başladığı ile ilgiliydi. Sonuç itibarıyla 5-6 gün sonra da olsa uçakların gelmesi ve aktif olarak söndürmeye katılması önemli. '' açıklamalar yaptı.

DAHA ÖNCE DE GAZETECİLERİN ÜZERİNE YÜRÜMÜŞTÜ

Provakasyonlarına hayvanları da karıştırarak yangınla  mücadelede farklı bir algı yaratmaya çalışan Emre Kınay'ın gazetecilerin üzerine yürüdüğü olay ise akıllarda ki yerini koruyor. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında gece saat 12'den sonra dışarı çıkmanın yasak olduğu kısıtlama sürecinde yasak ihlali yapan Kınay kendisine, "Saat 12'yi geçti. Yasak var, siz içerdesiniz"şeklinde konuşan muhabire, "Sana mı soracağım hangi saatte eve gideceğimi?" diyerek ters çıkıştı.

Gazetecinin "Cumhurbaşkanımız söylüyor, saat 12'den sonra mekanların açık kalması yasak" sözlerini duyunca adeta çılgına dönen Emre Kınay, "Sana mı soracağım hangi saatte eve gideceğimi? Hangi sıfatla, sen kimsin? Sen basınsan polis çağır, şikayetçiyim. Sana mı soracağım?" diyerek gazetecilerin üzerine yürüdü.

"Senin ne haddine, benim sokakta olmama karışıyorsun?" diyerek sesini yükselten Emre Kınay'ı, etrafında bulunan vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.

''AHKAM KESENLERİ UTANDIRMAK DA İŞİMİZİN PARÇASI''

Diğer taraftan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Emre Kınay'ın manipülasyonuna tepki göstererek, “Orman yangınları başladığından bu tarafa Sayın Bakanımız başta olmak üzere bakanlığımız üst yöneticileri sahadayız. Bütün imkanlarımızla milletimizin emrindeyiz. Halkımızı doğru bilgilendirmek adına, sırça köşklerinden ahkam kesenleri utandırmak da bazen işimizin parçası oluyor” paylaşımında bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal