Zemin ve Temel Etüdü ile Alakalı Kanun Resmi Gazete'de Yayımlandı

Yeni yapılacak, mevcut binalar ve riskli yapılar için bölgenin jeolojisi, deprem özellikleri, yapı özellikleri gibi durumların belirlenmesini içeren zemin araştırmaları ile alakalı tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

09.03.2019-17:07 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-16:58) Zemin ve Temel Etüdü ile Alakalı Kanun Resmi Gazete'de Yayımlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatına Dair Tebliğ"i, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece, tebliğ ile bina ve bina türü yapıların tasarım, projelendirme, inşa ve denetimi için yapılması mecburi olan zemin ve temel etütlerinin planlaması, arazi araştırmaları ve laboratuvar çalışmalarının yapılması ile alakalı usuller tespit edildi.

Tebliğde, sahada karşılaşılan zemin birimlerinin mühendislik özellikleri ile yer altı suyu ile alakalı verilerin toplanması, yerel deprem etkilerinin tespit edilmesi ve toplanan verilerin değerlendirilmesi neticesinde zemin ve temel etüt raporlarının düzenlenmesi ile alakalı esaslar yer aldı.

TEBLİĞ, BÖLGESEL DEPREM ÖZELLİKLERİNİ DE KAPSAYACAK

Söz hususu tebliğ, yeni inşa edilecek yapılar için bölgenin jeolojisi, bölgesel deprem özellikleri, yapı özellikleri, zemin özellikleri, civar yapılar, yer altı suyu durumu ve etraf şartları dikkate alınarak, zemin araştırmaları için yapılması lazım olan planlama, arazi araştırmaları ve laboratuvar çalışmalarıyla bu çalışmalara dayalı olarak hazırlanacak zemin ve temel etüt raporları ile mevcut binaların değerlendirilmesi, riskli yapı tespiti ve güçlendirilmesi süreçlerinde yapılması lazım olan zemin araştırmalarını kapsıyor.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal