Yeşil Defter Nedir?

Yeşil defter nedir? Neden yeşil defter denir? Yeşil defter ne işe yarar? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

05.05.2018-17:54 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-17:43) Yeşil Defter Nedir?

Yeşil defter nedir? Yeşil defter ne demek, ne anlama gelir? İnşaat sektörü terimlerinden Yeşil defter hakkında aşağıda kelime anlamı ve kısaca açıklası verilmiştir.

Yeşil defter bir iş başladığında, gerçekleştirilen işlemlerin miktarları bir defterde yazılır. Her hakediş döneminde yapılan metrajlar bu deftere yazılır. Hakedişe girecek olan imalat miktarlarının yazıldığı kısımdır. Bu kısıma değerler, Hakediş ve Demir Metrajları ile Ataşman defterinden gelebileceği gibi kullanıcı tarafından doğrudan olarakta yazılabilir. Kümülatif yeşil defter mantığı tercih edilecekse yeşil defter aktarma işlemleri kullanılarak yeni yeşil defterin eski değerleri toplam olarak taşıması yapılmalıdır. Alakalı işte kullanılan bir malzemenin toplam imalat miktarı istenilirse yerleri belirlenerek detay verilebilir.

BENZER KELİMELER

Keson Sağlam zeminin derinde olması keson temel ve kazık temellere göre daha geniş karne ve sağlam temel yapmak gereken vaziyetlerde keson temeller yapılır. Bu tip temeller, zemin üzerinde içerisi boş olarak inşa edilip, ağırlığından da faydalanılarak, istenilen derinliğe indirmek suretiyle yapılır.

Çimento Hamuru “Çimento + su” karışımının medyana getirdiği malzeme çimento hamuru ismiyle bilinmektedir. Plastik kıvamdadır. (su oranı düşük)

Cam Cila Ahşap parkeyi cilalamakta tercih edilen bir çeşit sentetik reçine.

Bilirkişi Belirli bir mesleden iyi anlayan ve anlaşmazlığı girdermek için kendisine gidilen kimse, uzman, ehlihibre, ehlivukuf, eksper.

Bağ Teli Kolon, Kiriş elemanlarının (etriye üst ve alt demir-pilye gibi) birbirine sıkı olarak bağlandığı yumuşak tavlı tel.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal