Yabancılara Konut Satışı Artacak

2019 yılında yabancılara konut satışında tarihi'nin en iyi rakamlarına ulaşan konut satışlarının böyle devam ederek daha da yükselecek gibi duruyor.

23.01.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-14:52) Yabancılara Konut Satışı Artacak


2019 yılında yabancılara konut satışında tarihi'nin en iyi rakamlarına ulaşan konut satışlarının böyle devam ederek daha da yükselecek gibi duruyor.
2019 yılının TÜİK verilerine göre  yabancıya konut satışında 45 bin 483 adet gibi rakamlara ulaşıldı.

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

"Yabancıya konut satışının toplam satış içerisindeki payının yüzde 3.5 seviyelerinde olduğunu yabancıya konut satışında dünyanın en büyük pazarlarından biri olan İspanya’da, yıllık 100 bin konutun yabancıya satıldığını, Türkiye’de ise bu sene yabancıya konut satış adedinin 60 bine yaklaşmasının beklendiğini belirtti.
Hükümetin yabancının konut edinimindeki teşviklerinin genişletmesi ve yabancıya ev satan şirketlere ihracatçılar gibi fuar, tanıtım ve pazarlama desteği verilmesi ile birlikte sektör daha da hızlı büyüyecek.

Gayrimenkul satın alan yabancının çocuğunu Türkiye’de okutacak olmasının yanı sıra tedavisini de Türkiye’de alacak, ticaretini Türkiye ile yapacak, turistik amaçlı Türkiye’ye gelmeye devam edecek. Özellikle İstanbul’da markalı konut projeleri, yabancı yatırımcıların beklentilerine uygun olarak yüksek katma değer ve prestij arayışlarını karşılayarak büyük talep görüyor. Yatırımcıların ülkemize yatırım yapmalarını kolaylaştıran yeni düzenlemelerin etkisiyle sadece gayrimenkul sektörü değil, Türkiye ekonomisi de kazanıyor."dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal