TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğondan Açıklama

Üst üste yaşanan depremler ve sarsıntılardan sonra gayrimenkul piyasasını da etkiliyor ve vatandaşlar daha sağlam daha güvenli olduğunu düşündüğünü yapıları tercih etmeye başladı.

03.02.2020-21:58 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-21:56) TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğondan Açıklama


Üst üste yaşanan depremler ve sarsıntılardan sonra gayrimenkul piyasasını da etkiliyor ve vatandaşlar daha sağlam daha güvenli olduğunu düşündüğünü yapıları tercih etmeye başladı. Konu üzerine açıklama yapam Hakan Akdoğan şunları belirtti.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan "Deprem öldürmez bina öldürür örneğini son Elazığ depreminde bir kez daha gördük. Depremler sonrasında özellikle yeni yapılara olan taleplerde artış yaşanıyor. Hatta birçok bölgede yeni dairelerde kiralık kalmadı. Ayrıca özellikle düşük metrekare yeni inşa edilmiş konutlarda da artık fazla stok kalmadı diyebiliriz. Elde kalan konutlar yüksek oda ve alana sahip konutlar

Özellikle deprem sonrası son dönemde yapılan konutlara olan artışlar ile fiyatların son çeyrekte yüzde 20’ye yakın artışlar gösterdiğini görüyoruz. İnşaat sektörü özellikle kentsel dönüş ile tekrar canlandırılmalı

Önemsemeyerek deprem gerçeğini unutamayız. Bu konularda da özellikle yetki belgesine sahip, profesyonel emlak danışmanlarından destek ve bilgi alabilirler. DASK ana sayfasından oturdukları bölgelerin deprem riskini görebilirler. Türkiye’nin deprem gerçeğini unutmayalım ve depremle yaşamayı öğrenelim" diyerek açıklamalarını tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal