Tapu Parsel Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır

Tapu parsel sorgulama işleminin nasıl yapılacağı bu konuda ne yapılması gerektiği arazi sahibi vatandaşlar tarafından meraklar içerisinde araştırılmaya ve sorgulanmaya devam ediyor.

03.05.2018-09:00 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-08:58) Tapu Parsel Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır

 Eskiden İl ve ilçelerin Tapu ve Kadastro Müdürlükleri binalarına gidip orada ilgili kişilere müracaat etme koşuluyla bu işlemi yapan vatandaşlar artık e-Devlet ve sorgulama sayfasını üzerinden çok kolay bir şekilde parsel sorgulama işlemini hızlıca halledebiliyorlar. Peki, tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Parsel sorgulama işleminin aslında nasıl yapılacağı konusu arsa-arazi sahibi için ve arsa/arazi sahibi olacak kişiler için oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemde bulunduğu yeri korumaya devam etmektedir. Tapu parsel sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden çok kolay bir şekilde halledilebiliyor. Peki, tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Parsel sorgulama işlemi için belediyelerin harita kadastro ve imar uygulama birimlerine gitmeye artık gerek kalmadı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak artık eskisine göre çok kolay.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi sayesinde sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da bulunabilirsiniz. Sorgulama ekranında bulunan katmanlar aracı sayesinde farklı görüntüleme sistemleri ile haritanın görünümünü değiştirmeniz de çok kolay ve mümkün. Bununla birlikte harita üzerinde yerleştirilmiş kısayol menüsü ile birçok özelliği kullanmanız da yapacağınız parsel sorgulama işlemlerinizi eskisine göre çok daha fazla kolaylaştırıyor. Komşu parselleri gösterme özelliğinden, mesafe ölçmeye kadar geniş bir özellik menüsü, sizlerin kullanımına sunuluyor.

E-Devlet kapısı sayesinde tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne kayıt yaptırmanız ya da kayıt olmanız gerekmektedir. E- Devlet’in bu servisi TAKBİS’e T.C. Kimlik Numarası kayıtlı olan bireyler dolayısıyla sunulmaktadır. Eğer kaydınız var ise servisi kullanmak için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girmenizin sonrasında e-Hizmetler bölümünü kullanarak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınız zaman kayıtlı bilgileriniz tabi internet hızınıza da bağlı olarak hemen  bilgisayarınızın ekranına gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise, en yakın PTT şubesine kimliğinizle birlikte giderek şifrenizi çok kolay bir şekilde alabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal