Menfez Nedir?

Doğalgaz menfez nedir? Menfez nedir ne işe yarar? Yol menfez nedir? Menfez nedir çeşitleri? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-18:44 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-18:47) Menfez Nedir?

Menfez mekandaki havayı istendiği gibi içeriden dışarıya veya dışarıdan içeriye almaya yarayan kanalcıklardır. Havalandırma ihtiyacına göre boyutu değişiklik gösterir. Menfez oluşumu sağlamak için portatif iklimlendirme cihazları da terch edebilirsiniz.

Bu sistemler birçok kullanım alanında tercih edilir. Bu da birçok türünün meydana gelmesine sebep olur. Kullanım alanlarına ve kullanım amaçlarına göre açılır kapanır veya sürekli açık biçimde olabilir. Bu gibi menfezlerin hedefi hava geçişini gerçekleştirmek olabileceği gibi su geçişi için de menfezler vardır.

Havalandırma menfezleri havalandırılacak ortamın büyüklüğüne göre değişik botlarda olabilir. Havalandırma menfezleri hava akışını sağlayacak boyutlarda ve aralıklarda tercih edilir. Bu gibi menfezler havalandırma girişlerine uygulanarak ortama yabancı maddelerin girişine izin vermeyecek biçimde konulur. Açılıp kapanır şekildeki havalandırma menfezleri hava akış seviyesinin ayarlanabileceği havalandırma sistemleridir. Bu menfezlerin kanatları açılıp kapanarak ortama girecek hava miktarı değiştirilebilir.

Bu sistemler birçok yerde tercih edilir. Sistem odaları, enerji yolu ile ısı oluşturulan kısımlar, veri merkezleri, sıcak ve soğuk hava koridorları ile ayrılan ortamların hava sirkülasyonunun gerçekleştirilmesi lazım olan mekanar gibi yerlerde menfez sistemleri tercih edilir. Bu gibi menfezler havanın serliğini ve yönünü kontrol altına alır. Ortamdaki hava sıcaklığını ayarlayarak kullanıldığı bölgedeki ısıyı belirler. Soğuk veya sıcak havayı istenilen bölgeye gönderir.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal