Kupon Arsa Ne Demek?

Emlak sektörüne ya da gayrimenkul işine ilgi duymaya başlayan pek çok kişi kupon arsa ne demek? Kupon daire ne demek? Sorularına yanıtlar arıyor… Bu soruların yanıtları haberimizin detayında…

24.05.2018-17:59 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-17:57) Kupon Arsa Ne Demek?

KUPON ARSA

Belirli bir bölgede yer alan gayrimenkulun diğer satılık gayrimenkullerden daha ucuz fiyatta satılmasına kupon arsa adı verilir.

Bazı fikirlere göre bir bölgede fiyat olarak uygun olmasa dahi gayrimenkulun konumu ve fiziki şartları itbarıyla tek ve benzersiz olması o arsayı kupon arsa haline getirir.

Kupon arsa, daha çok emlakçılar tarafından kullanılan bir kelime olup, kelepir (çok uygun) fiyatlı, o muhit için cazip fiyatlı satılan daire, bina vs. gayrimenkul türüne verilen bir isimdir.

Kira getirisi fazla, merkezi bir bölgede, manzaralı dairelerin yapılabileceği arsalara kupon arsa denir. Bölgedeki diğer arsalara oranla fiyatı biraz daha yüksektir ancak kupon arsa çok sık bulunmaz. Tek ve benzersiz bir arsa türü olan kupon arsa genellikle ticari amaçlı kullanılır.

İstanbul gibi arsa sıkıntısı bulunan kentlerde kupon arsalar daha fazla dikkat çeker. Daha çok emlak ilanlarında görebileceğiniz kupon arsa terimi fazla duyulmamakla beraber kafa karıştırmaktadır. Kupon arsa özelliklerinin kim tarafından neye göre belirlendiği bilinmezken, önemli yatırım yapmak isteyen firmalar kupon arsa arayışındadır.

KUPON DAİRE

Kupon arsa gibi kupon daire de emlak ve gayrimenkule ilgili duyanların merak ettiği bir çeşittir. Kupon daire ise manzaralı, toplu taşımaya yakın, merkezi alanda, özellikleri açısından bölgede bulunan diğer konutlara göre daha güzel, kira getirisi fazla olan dairelere verilen isimdir.

Kupon daire ve kupon arsaların özellikleri açısından yakınındaki bağımsızlara kıyasla daha fazla ilgi toplayan önemli özellikleri vardır.

Emlak sektöründe kupon dairenin kullanımı kupon arsa ile benzer özellikler taşısa da daha detaylı bir tanım gerektirebilir.

Lokasyon merkezi ve yatırım değeri diğer yerlere oranla daha fazla olan daireler “kupon daire“ olarak isimlendirilir.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal