Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İstanbul, Pendik İçin Yeni İmar Planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi'nde 11 bin 300 kişinin ikamet ettiği bölgenin deprem riskine karşı sağlamlaştırılması için hazırlanan yeni imar planlarını onaydan geçirdi.

23.10.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-14:15)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi'nde 11 bin 300 kişinin ikamet ettiği bölgenin deprem riskine karşı sağlamlaştırılması için hazırlanan yeni imar planlarını onaydan geçirdi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ''Rezerv Yapı Alanı'' olarak belirlenen, 54,32 hektarlık İstanbul'un Pendik ilçesi Batı Mahallesi’nin yeni imar planlarını kabul etti.

Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan Batı Mahallesi’nin yeni imar planları önceki gün İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıktı. Yeni planlar, itirazların alınabilmesi için bir ay süreyle ertelenecek.

YENİ PLANA NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?

Plan raporunda, yapılaşması büyük ölçüde bitmiş olan mahalle için yeniden plan yapılmasının nedeni tam olarak şöyle açıklandı:

"Mevcut nazım ve uygulama imar planlarının bölgenin gereksinimlerini karşılayamaması, kentsel ve sosyal altyapı alanlarının dengeli ve sağlıklı gelişiminin planlanamamış olması, meri imar planları yapılaşma kriterlerine göre yapıların otopark sorunun çözülememesi ve nihayetinde söz konusu bölgede günümüz modern şehircilik ve çağdaş planlama anlayışı ile deprem riskine karşı sağlam, sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapılaşmanın oluşturulması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak, sosyal donatı alanlarını içinde barındıran, otopark sorununa köklü çözümler getirerek ulaşım sistemini güçlendirecek bir yaklaşımda nazım imar planı hazırlanmıştır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;