İkametgah Nereden Alınır

İkametgah nereden alınır, ikametgah belgesi nasıl alınır, adres değişikliği nasıl yapılır ile ilgili merak ettiğiniz sorular bu haberde.

01.05.2018-15:46 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-15:40) İkametgah Nereden Alınır

İKAMETGAH NEREDEN ALINIR?

İnsanlar hayatları boyunca çok kez ikametgah belgesine gereksinim duyabilmektedirler. Günümüzde neredeyse tüm iş başvurularında ve çeşitli işlemlerde ikametgah belgesi istenmektedir. Önceleri sadece muhtarlıklardan alınabiliyordu. İkametgah belgesinin tek bir yerden alınması acil durumlarda bu evraka gereksinim duyan insanlar için sıkıntı olmaktaydı. Fakat artık bu evraka çok kolay bir şekilde ulaşabilmekteyiz.

İKAMETGAH BELGESİ NASIL ALINIR?

Nüfus müdürlükleri aracılığıyla ikametgah belgesi almak veya diğer adıyla ikametgah ilmuhaberi almak oldukça kolay bir işlem. Fakat bunun için size en yakın Nüfus Genel Müdürlüğü’ne gitmeniz şart. Buradan bu belgeyi almak için nüfus cüzdanınızın yanında olması yeterlidir. Hiçbir ücret vermeden yani ücretsiz olarak kısa zamanda ikamet belgesi çıkartabilirsiniz.

İnternet üzerinden de ikametgah belgesi almak çok kolay. E Devlet üzerinden kolayca ikametgah belgesi alabilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

En çok bilinen ve kullanılan yol Nüfus Müdürlüklerine bizzat başvuruda bulunarak yapılan adres değişikliği yapmaktır. Bunun için yeni evinizde size ait bir fatura, abonelik yada kira sözleşmesi gibi geçerli bir belge ile Kaymakamlıklarda bulunan Nüfus Müdürlüklerine başvuruda bulunmalısınız. Burada adres değişikliği isteğinden sonra bir belge vereceklerdir o belgeyi ikamet ettiğiniz adresin muhtarına götürme. Gayet basit ve pratik bir şekilde ikametgah değişikliğinizi bu şekilde yapabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun ikamet bilgilerini muhtarlıklara bildirmek artık zorunlu bir işlem değil. Ancak zorunlu olmasa da bu işlemin yapılmasını tavsiye edilir. Çünkü seçim gibi süreçlerde bilgilerin daha hızlı güncellenmesine imkan tanımaktadır.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal