Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler, ev alırken nelere dikkat etmeli, sıfır ev alırken nelere dikkat edilmeli ve emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz ile ilgili merak edilen soruların cevapları haberimizde..

04.05.2018-12:56 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-12:43) Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

En temel ihtiyacımızın barınma olduğunu düşünürsek hepimizi çok yakından ilgilendiren bir konu gayrimenkul. Bunu yanı sıra iyi bir de yatırım aracıdır. Ev sahibi olmak isteyen kişilerin göz önünde bulundurması gereken çok önemli detaylar bulunmaktadır. Bu detayları dikkate almakta fayda var aksi durumda ileride birçok problemle uğraşmak durumunda kalabiliriz.

BU KRİTERLER ÇOK ÖNEMLİ

  • Satın alma sürecinde alabiliyorsanız bir danışmanlık hizmeti almanız ileride karşılaşabileceğiniz olası problemlerin önüne geçer
  • Eğer ki Tapu kat irtifakı var ise ileride size sorun yaşatabilir. Dolayısıyla kat mülkiyeti bulunmayan gayrimenkullerden kaçınmanız gerekmektedir.
  • Satın aldığınız evi eşiniz veya çocuklarınız adına alıyorsanız bu işlemin veraset intikal vergisine tabii olduğunu aklınızda bulundurun.
  • Alacağınız gayrimenkulün, ısınma, güvenlik, ulaşım, otopark vb. gibi yaşam kalitenizi etkileyecek önemli kriterleri göz önünde bulundurun.
  • Alım sırasında, eğer ki alım bedelini düşük gösterirseniz beş yıl içinde satmanız durumunda gelir vergisi ile ilgili problem yaşayabilirsiniz.
  • Satın alma sırasında alacağınız Gayrimenkulün üzerinde haciz ve ipotek gibi daha sonra size sorun yaşatabilecek şeylerin olmadığından emin olun.
  • Evin konumuna bulunduğu mahalleye komşulara da dikkat etmek gerekir ve satın almadan önce bu konu iyi araştırılmalıdır
  • Alacağınız konutun aidat, bakım – onarım, vergi gibi borçları olmadığından emin olun.

Satın alım sürecinde konut ile ilgili belediye ve tapu dairelerinde iyi bir araştırma yaparak konutun problemsiz olduğundan emin olun. Tapuda herhangi bir problem, haciz, ipotek, tedbir gibi size sorun yaşatabilecek şeyleri tapu müdürlüğünden araştırarak yaparak doğruluğundan emin olmalısınız. Bir diğer konu da belediyeye giderek konutun projesinin doğru olduğunu teyit etmelisiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal