Dağlar Delindi, İmkansız Gerçekleşti! Bursa-Ankara Arası 20 Dakika!

Bir zamanlar Bursa-Ankara'yı bağlayan ve sürücülerin korkulu rüyası olan Mezitler Geçidi sorunu çözüldü..

28.03.2017-14:51 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Dağlar Delindi, İmkansız Gerçekleşti! Bursa-Ankara Arası 20 Dakika!

Mezitler geçidi, bir zamanlar tüm sürücülerin korkulu rüyasıydı. Tek şerit olan yol kışın kar, yazın ise kazalar nedeniyle sık sık kapanır, saatler bazen de günler süren bekleyiş sürücüleri canından bezdirirdi.

Ancak hükümetin otoyol hamlesiyle Bursa'nın en büyük çilesi olan Mezitler'de, dağlar delinerek yapılan tüneller ve bölünmüş yol sayesinde, önceden saatler alan yolculuk şimdi sadece 20 dakika.


Kar yağdığında ulaşıma kapanırdı

Çileli günleri anlatan kamyon şoförlerinden Metin Aydın, "98'den bu yana yollardayım. Meslek hayatımda beni en çok, haftanın 4 günü geçtiğim Mezitler korkutuyordu'' dedi ve ekledi: ''Ağır tonajlı bir kamyonun arkasında kaldık mı bu yol bitmezdi. 3.5 saatte geçtiğimiz bile oluyordu. Biraz kar yağdığında ya da maddi hasarlı bir kazada da ulaşıma kapanırdı.

Aydın konuşmasına şöyle devam etti: ''En önemlisi de çok tehlikeli bir yoldu. Onlarca ölümlü kazaya tanık oldum. Ama şimdi keyif alıyorum. Doğanın tüm güzelliği ile güvenli bir yolculuk yapıyoruz" derken, yine taşımacılık yapan Serdar Gürgen ise "10 yıldır Mezitleri kullanıyorum. Ne zaman bu yola gelsem 'çile başladı' diyordum. Şimdi ise tünelden geçiyorum ve doğanın eşsiz güzelliyle yolculuk yapıyorum. Bu yola yapanlara ne kadar teşekkür etsek az." 

Kaynak: Habertürk

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal