Bodrum'da Emlak Fiyatları Uçtu

Koronavirüs salgını Bodrum’da emlak pazarını oldukça canlandırdı. Ev fiyatlarında % 83’e varan artış meydana geldi. Fiyatı 250 bin lira olan da 10 milyon lira olan da var.

10.08.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-12:52) Bodrum'da Emlak Fiyatları Uçtu

Ege'nin incisi Bodrum'un yıldızı koronavirüs salgınıyla beraber daha da parladı. Emlak pazarı canlanırken, fiyatlar da arttı. Metrekare fiyatları aydan aya yükselirken, 2019'a kıyasla % 83'e varan artış meydana geldi.

250 bin TL'ye de 10 milyon TL'ye de el değiştiren ev olduğunu dile getiren emlakçılar, '120 metrekare dairenin 7 milyon liradan başlayan fiyatlarla satıldığı siteler var' ifadesini kullanıyor.

Bodrum emlak sahibi Mikail Yaşa, 'Bodrum'un geneline talep yüksek. Yıl sonuna kadar hareketliliğin süreceğini düşünüyorum' diye konuştu. Bodrum Emlak sahibi Sevil Ece Gümüş Kapar da 'İşlem hacmi büyüdü. 2 milyon liraya kadar olan evlere talep varken, rakam 10 milyon liraya kadar çıktı. Fiyatlar Bodrum geneline göre daha ucuz olduğu Boğaziçi Mahallesi çok tercih ediliyor. Yazkış yaşam için Bitez-Ortakent- Konacık yine ön planda ama Gündoğan ve Yalıkavak'ta da bu yönde alımlar var' şeklinde konuştu. 

BNG İnvest Nova Gayrimenkul'den Göker Özkan da Güvercinlik'in fiyatı ucuz kalan bölge olduğunu belirtti, 250 bin TL'ye satılık evlere göze çarptı.

KİRALAR 3 KAT ARTTI

Emlak  Bürosu sahibi Fatih Çam 'Köyümüz zaten oldukça popülerdi. Pandemi nedeniyle ilgili daha da arttı. Hem satılık hem kiralığa ilgi büyük. Villaların fiyatı 2.5 milyon liradan başlıyor' ifadesini kullanırken, Keller Williams Bodrum Danışman Ortağı Ayşegül Bacak, 'Satılıkların yanı sıra kiralıklara da yoğun talep var. Tilkicik Koyu ilgi gördü. Lokasyondaki tüm kiralıklar tükendi. Aylık 10 bin dolardan başlayan fiyatlar 30 bin dolara kadar çıktı.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal