Beşiktaş'ta Park Alanına Dönüştürülen Arazi Sahipsiz Kaldı!

İBB Encümen Müdürlüğü tarafından satılması kararlaştırılan araziler için Saraçhane'deki belediye binasında ihaleye sunuldu.

23.10.2019-14:51 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-14:41)

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 144 milyon 205 bin TL muhammen bedelle satışa sunduğu Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi'ndeki 5 bin 763 metrekare arazi sahipsiz kaldı.

İBB Encümen Müdürlüğü tarafından satılması kararlaştırılan araziler için Saraçhane'deki belediye binasında ihaleye sunuldu.

Komisyon Başkanlığını İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'un üstlendiği ihaleye teklif veren olmayınca dosya yeni plan değişikliğini değerlendirmek üzere Emlak Müdürlüğüne geri gönderildi.

Dikilitaş'ta 25 ada, 77 parseldeki arazi, Yeşilçimen Caddesi civarında bulunuyor.

Önceki hafta düzenlenen İBB ekim ayı meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun raporu ile Dikilitaş'taki arazi, yapılan oylamada CHP ve İYİ Partili üyelerin ret oyuna karşın AK Partililerin oyu ile ticaret alanından çıkarılarak park alanı ilan edilmişti.

AK Partili İBB meclis üyeleri tarafından bu ayki meclis toplantısında yaklaşık 300 bin metrekarelik arazi yeşil alan edilmişti. Alınan meclis kararlarının ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından henüz imzalanmadığı açığa çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal