Bataklık Arazilere Ev Yapıyolar

Elazığ ve Manisa'da yaşanan depremden sonra bir açıklamada Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik'ten geldi.

30.01.2020-20:07 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-20:05) Bataklık Arazilere Ev Yapıyolar


Elazığ ve Manisa'da yaşanan depremden sonra bir açıklamada Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik'ten geldi.

Çeltik, şunları söyledi:

"Antalya’da daha önce bataklık olan yerlere şu anda 5-6 katlı binaların yapıldığını şehrin batısının deprem tehdidi altında olduğunu bugün ne kadar kaliteli binalar yaparsanız yapın, bina zemin ilişkisi kurmazsanız bu da ciddi bir sıkıntı yaratır. Yani binayı ne kadar sağlam yapılırsa yapılsın. Zemin sağlam olmazsa o bina kutu gibi yatar. Konyaaltı ilçesi bu konuda ciddi bir örnektir. Daha önce bataklık olan yerlere şu anda 5-6 katlı binalar yapılıyor. Fakat üzülerek söylüyorum ki yerinde kontrol eden yetkin bir insan yok. Kemer, Kumluca ve Demre zemin büyütme etkisi çok fazla sahip olan genç çepeller üzerine kurulduğu, yer altı sularının yüksek olduğu için deprem olduğu zaman çok fazla etkilenecektir. Buralarda da zemin etütleri kontrol edilmiyor. Manavgat ve Serik için de aynı şeyleri söylüyoruz. Bugün kentin birçok yerinde, Alanya, Konyaaltı, Muratpaşa‘da bile deprem olmadan yatan binalar var. Deprem olduğunda ne olacağını dahi düşünemiyoruz. Bunun sebebi denetimsizliktir. Zemin kontrolü yapılan yerlerde, kazı kontrolü yapılmıyor."dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal