Bakan Kurum'dan Dar Gelirli Vatandaşa 'Ön Ödemeli Konut' Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile dar ve orta gelirli vatandaşlara ilişkin ön ödemeli konut projesini uygulamaya geçireceklerini duyurdu.

14.12.2018-14:05 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-13:59) Bakan Kurum'dan Dar Gelirli Vatandaşa 'Ön Ödemeli Konut' Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ ile dar ve orta gelirli vatandaşlara ilişkin ön ödemeli konut projesini uygulamaya geçireceklerini duyurdu.

Murat Kurum, AA muhabirine Bakanlığın çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yaparak, ilk 100 günlük planlarının yüzde 98'ini gerçekleştirdiklerini, ikinci 100 günlük icraatların da büyük bir kısmına başladıklarını belirtti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi veren Kurum, en son çıkan yasada kentsel dönüşümü yapacak firmaların belli teknik ve mali yeterlilikleri sağlaması ya da tamamlama sigortası yapma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

'VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ ENGELLEYECEĞİZ'

Kentsel dönüşümde vatandaşın mağduriyet yaşamaması amacı ile bu düzenlemenin gerçekleştirildiğini ifade eden Kurum, 'Sürecinde tamamlanamayacak projeler olması halinde biz tamamlama sigortasıyla bu işlerin tamamlanmasını sağlıyoruz ya da Bakanlığın belirlediği teknik mali şartlara uyması halinde, gerekirse Bakanlığın belirlediği teminat sürecine yönelik sistem devreye girecek. Dolayısıyla kentsel dönüşümde vatandaşımızın mağduriyetini engelleyeceğiz.' şeklinde konuştu.

Şimdiye kadar ortalama 592 bin konutun dönüşüm sürecinin başladığını belirten Kurum, yeni yasayla bunun daha da hızlandırılacağını ifade etti.

Kurum, Bakanlığın bağlı kuruluşu TOKİ ile yaptıkları çalışmaları hakkında da konuşurken, 'TOKİ ile hem dar gelirli vatandaşlara hem de orta gelirli vatandaşlarımıza, emeklilerimize, şehit ailelerimize, dul ve yetimlerimize hitap eden konut projeleri için de farklı bir yöntem çalışıyoruz. Bugünkü TEFE-TÜFE sisteminin dışında daha farklı bir yöntem çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal