Bakan Kurum Açıkladı! Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada, 'Kentsel dönüşümde hedef her yıl 300 bin konut, bunun 30 binini bakanlık ve TOKİ yapacak.' ifadeleri kullanıldı.

06.02.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-14:00) Bakan Kurum Açıkladı! Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, kentsel dönüşümde izlenecek yeni yol haritasını açıkladı. 

YENİ DÖNEM 7 TEMEL ÜSTÜNE İNŞA EDİLDİ

Bakan Kurum konuşmasında, 'Hedef her yıl 300 bin konutu dönüştürmek. Bunun 30 binini bakanlık ve TOKİ yapacak. Kalanı özel sektör yapacak. Hedef, kentsel dönüşümü 20 yılda tamamlamak. Kentsel dönüşümde yeni dönem 7 temel hedef üstüne inşa edildi. Afet risklerinin bertaraf edilmesi, çevresel, tarihi ve kültürel değerlerin korunması, yatay mimarinin esas alınması, engelli dostu şehirler kurulması temel hedefler arasında.' diyerek kentsel dönüşüm hakkında merak edilen detayları paylaştı.

HER ŞEHİRDE DÖNÜŞÜM ANAYASASI

Murat Kurum açıklamasında, 'Her kente özel kentsel dönüşüm anayasası geliyor. Her belediye kendi il ve ilçesi için kentsel dönüşüm strateji belgesi hazırlayacak. Sadece ihtiyaç kadar konut üretilecek. Kentsel dönüşüm alanları ilan edilmeden önce vatandaşlardan talep toplanacak.

MÜTEAHHİTLERE BELİRLİ ŞARTLAR GELECEK

Hiçbir konut yarım kalmayacak. Bu amaçla kentsel dönüşüme dahil olacak müteahhitlere kriter gelecek. Maketten veya temelden konut satışı bitecek.' şeklinde konuştu.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal