Emeklilikte Yaşa Takılanlar Nasıl Emekli Olur, Emeklilik Şartları Nelerdir?

Emeklilik için gün sayan vatandaşlar emekli olacağı tarihi ve alacağı maaşı hesaplıyor. Hesaplamalara göre emeklilik için 1800 gün yeterli oluyor.

19.10.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-17:13) Emeklilikte Yaşa Takılanlar Nasıl Emekli Olur, Emeklilik Şartları Nelerdir?

Çalışma süresini doldurup yaş bekleyenlere müjde geldi. 1800 günü dolanların erken emekli olabilmeleri mümkün. Çalışanların emekli olabilmeleri için bir süre sigortalı çalışıp, SGK koşullarını sağlaması gerekiyor.  Ancak istisnai durumlar da var. Eğer kişinin doğuştan bir engeli varsa, yaş şartına bakılmadan daha az sürede emekli olabiliyor.


10 YIL SİGORTA ŞART

Emeklilik için 1800 gün çalışmak ve 10 yıllık sigorta gerekli şartları karşılıyor. İşçiler gibi esnaf da çalışırken bir rahatsızlık yaşarsa erken emekli olabiliyor. Sosyal güvenlik mevzuatı çalışma gücünü belli oranda kaybeden sigortalılara çalışanlara erken emeklilik imkanı tanıyabiliyor.


ENGELLİ ÇALIŞANA DESTEK

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, çalışan kişide bir engel varsa yaş şartına bakılmadan daha kısa bir sürede emeklilik hakkına  sahip oluyor. Eğer kişi sonradan bir engele sahip olduysa bu durumda da çalışan kişiye emeklilik için kolaylıklar sağlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal