22.02.2021-17:17 (Son Güncelleme:22.02.2021-17:17)


1

Vatandaşlar yeni zamları bekliyor ve maddi olarak rahatlamayı arzu ediyorlar.



2

Vatandaşlar devletin yaptığı yardımlar ile rahat bir nefes almayı ümit ediyorlar. Bu durumda da zam ile ilgili haberleri yakından takip ediyorlar.



3

İNTİBAK ZAMMI

İNTİBAK ZAMMI

2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşlara intibak zammı verilmektedir. Bunun nedeni ise kişilerin aynı gün prim ödemesine ve prim olarak aynı kazancı vermesine rağmen aynı emekli maaşları almamalarıdır.



4

Bu durumun daha dengeli bir politika yürütülebilmesi için emeklilerin maaşlarına bazı eklemeler yapılmaktadır. Yapılan bu eklemeler ile birlikte emekli maaşlarında eşitlik sağlanmak amaçlanır ve kişilerin maaşlarına intibak zammı yapılır.



5

Emekli olan kişilerin yaşadığı bazı problemler vardır. Bu problemler çeşitli zaman aralıklarında değişirler. Fakat emeklilerin genel olarak problemleri intibak zammı, emeklilikte yaşa takılanlar, bayram ikramiyeleri ve banka promosyonlarından oluşmaktadır.



6

ÜLKELERE GÖRE EMEKLİLİK YAŞLARI

ÜLKELERE GÖRE EMEKLİLİK YAŞLARI

Her ülke için farklı bir emekli olma koşulu ve yaşı bulunmaktadır. Türkiye içerisindeki birçok kişi de ülkelerin emekli olma yaşlarını merak ederler. Avustralya’da yaşayan bir kişinin erken emekli olma yaşı 60 ile 57 arasıdır, normal zamanda emeklilik ise 65 ile 60 yaş arasındadır.



7

Norveç’teki bir vatandaşın erken emeklilik için 62, normal emeklilik için de 67 yaşında olması gereklidir. Hollanda’da çalışan bir vatandaşın erken emekli olması için 60, normal zamanda emekli olması için 65 ile 67 yaşları arasında olması gereklidir. İtalya’da çalışma şartlarına göre erken emeklilik için kişilerin 57, normal emeklilik için ise 67 olma şartı aranır.



8

Yunanistan’da çalışan kişilerin erken emekli olması için 58, normal zamanda emekli olması için 67 yaşında olması önemlidir. Almanya’da çalışan bir vatandaşın erken emekli olması için 65, normal emeklilik için ise 67 yaşını doldurmuş olması gereklidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR