Emekli Sandığı sicil numarası sorgulama, öğrenme işlemi nasıl yapılır? Emekli Sandığı sicil numarası sorgulama öğrenme

Sicil numarası ne demektir? Sicil numarası ne işe yaramaktadır? Emekli Sandığı sicil numarası sorgulama öğrenme işlemi nasıl yapılmaktadır? sorularının cevapları haberimizin detaylarında..

16.05.2022-16:54 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-16:54) Emekli Sandığı sicil numarası sorgulama, öğrenme işlemi nasıl yapılır? Emekli Sandığı sicil numarası sorgulama öğrenme

Sicil numarası ne demektir?

Bağlı olunan kurum ve kuruluşların bizi tanıması amaçlı TC kimlik numarası düşüncesiyle belirli bir numara vermektedir. Bu numaraya sicil numarası denir. Bu verilen numara SSK, SGK, Bağ-kur , işyerlerinde ve daha pek çok yerde karşınıza çıkabilir. Fakat hepsi farklı numaralar olduğu için aklınızda tutmak pek mümkün değildir. Yapılan bazı çalışmalar ile sicil numaraları TC kimlik numarası ile eşleşecek. Bu eşleşme gerçekleştiğinde TC kimlik numaranız ile sicil numaranız aynı olacak ve size fazla bir uğraş çıkmamış olacak.

Emekli sandığı sicil numara sorgulama nasıl yapılır?

Emekli sandığı sicil numaranızı E-devlet uygulamasından şifreniz ile öğrenebilirsiniz. Emekli sandığı sicil no öğrenme öğrenme aracı ile de öğrenebilmeniz mümkündür. 

E-Devlet üzerinden sicil numarası öğrenme nasıl olur?

E-Devletten Emekli Sandığı sicil numarası öğrenmek isteyenler; önce www.turkiye.gov.tr adresine girerek E-Devlet Kapısına şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapmış olmanız gerekir. Bu adımdan sonra E-Hizmetler bölümüne girerek orada yer alan ( 4C Sigortalı Tescil Kaydı ) bölümüne giriş yapıyorsunuz. Karşınıza çıkan ekranda bilgileri doğru ve eksiksiz girişten sonra 4C sicil numarası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

ESGM ile sicil numarası öğrenme nasıl olur?

Emekli Sandığı sicil numarası öğrenmek için bir seçenek ise ESGM tarafından hazırlanan Emekli Sandığı sicil numarası öğrenmeniz için kullanabileceğiniz Emekli Sandığı sicil numarası bulma aracıdır. Önce uyruğunuzu seçiyorsunuz ve karşınıza gelen ekranda yer almış olan T.C. kimlik numarası, İl, doğum senesi, cilt numarası ve güvenlik kodu bilgilerini eksiksiz ve doğru girdikten sonra Emekli Sandığı sicil numarası alma butonuna basıyorsunuz. Açılan sayfada 4C Sigortalı Tescil Kaydı bölümü sizin sicil numaranızı bulmanıza yardımcı olacaktır.sgk

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal